Share This Post

Tiedote

Perheyrityksillä on suuri merkitys Suomen työllisyydelle

 

Perheyritysten rooli Suomen taloudelle on merkittävä, kertoo Perheyritysten liiton ja Tilastokeskuksen keskiviikkona Helsingissä julkistettu selvitys. Perheyrityksiä on kaikilla toimialoilla, ja ne ovat alueellisesti hyvin edustettuina koko maassa.

Yrityssektorin henkilöstöstä 37 prosenttia työskentelee perheyrityksissä. Useissa maakunnissa perheyritykset ovat henkilöstömäärältään merkittävimpien yritysten joukossa. Päijät-Hämeessä, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla perheyritysten osuus alueiden yritysten henkilöstöstä on yli 55 prosenttia. Määrällisesti perheyrityksillä on eniten henkilöstöä Uudellamaalla (180 815 henkeä).

Perheyrityksiä on erityisen paljon majoitus- ja ravitsemispalveluissa sekä kaupan alalla. Kaikkiaan perheyritykset tuottavat 30 prosenttia yritysten jalostusarvosta Suomessa. Erityisesti suuret perheyritykset menestyivät hyvin vuonna 2014.

  • Perheyritykset ovat hyvin työvoimavaltaisia. Ne ovat tärkeitä työllistäjiä monissa maakunnissa ja siten tärkeitä koko Suomelle, sanoo Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Leena Mörttinen.

Perheyritysten vaikuttavuutta selvittänyttä tutkimusta on rahoittanut Euroopan komissio. Vastaava hanke toteutetaan Tanskassa, Alankomaissa, Italiassa, Puolassa, Bulgariassa ja Maltalla. Suomessa perheyritystutkimusta on tarkoitus edelleen syventää.

  • Pitkäjänteisen omistamisen rooli yhteiskunnassa puhuttaa, ja tähän keskusteluun on tarpeellista tuottaa laadukasta informaatiota ja puolueetonta analyysiä, Mörttinen toteaa.

 

Lisätiedot:

Leena Mörttinen, toimitusjohtaja, Perheyritysten liitto, p. 050 521 7269

 

Tutkimusjulkaisu ladattavissa: https://perheyritys.sharefile.com/d/sbcf15d825ac4a409

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lost Password

Register