Share This Post

Ajankohtaista / Tiedote

Ponsse Oyj valittiin vuoden 2017 perheyritykseksi

Ponsse Oyj valittiin vuoden 2017 perheyritykseksi

 

Perheyritysten liiton päätapahtumassa vuosittain jaettavan Peter Fazer -palkinnon on voittanut Ponsse Oyj. Vuoden 2017 perheyritys on maailman johtavia metsäkonevalmistaja, jonka toimintaa ohjaavat metsäkoneyrittäjien toiveet ja tarpeet. Ponsse on kasvanut viime vuosina vahvasti.

  • Satavuotiaan Suomen menestys kumpuaa metsästä. Myös siksi on tänä vuonna erittäin hienoa palkita vuoden perheyrityksenä metsäkonevalmistaja Ponsse. Perheyrityksessä jouduttiin tekemään sukupolvenvaihdos yhdessä yössä, mutta tulokset näyttävät, että Ponssen jatkajapolvi on onnistunut, sanoo palkintoraadin ja Perheyritysten liiton puheenjohtaja Heikki Kovanen.

Ponssen perusti vuonna 1970 supistetun kansakoulun käynyt metsäkoneurakoitsija Einari Vidgrén. Hän kuoli äkillisesti vuonna 2010. Perheyrityksen pääomistajina on Vidgrénin neljä poikaa.

  • Vaikka olemme pörssiyritys, olemme vahvasti myös perheyritys. Perhe omistaa 60 prosenttia yhtiöstä, ja teemme täällä töitä tiiminä, Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén

Kun sukupolvenvaihdos yhtiössä tapahtui vuonna 2010 Ponssen liikevaihto oli 262,4 miljoonaa euroa. Viime vuoden lopussa Ponssen liikevaihto oli 517,4 miljoonaa euroa. Yhtiön pääkonttori on Vieremällä, ja konserni työllistää kaikkiaan yli 1400 ihmistä Suomessa ja maailmalla.

  • Tuotteiden laatuun ja osaamiseen pitää investoida. Keskitymme oman bisneksen kehittämiseen. Kun asiakkaat ovat tyytyväisiä, luvut tulevat perässä. Olemme pystyneet näyttämään, että Vieremältäkin käsin pystyy työllistämään ja siten tuomaan tänne Ylä-Savoon elinvoimaa, Juha Vidgrén sanoo.

Palkinto jaettiin 14. kerran

Perheen merkitystä yrityksen menestyksen vahvistajana esiin nostava Peter Fazer -palkinto jaettiin Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä 24.3. järjestetyssä Ota suunta –juhlaseminaarissa. Palkinnon saajan valitsee palkintolautakunta, jonka puheenjohtajana toimii PL:n puheenjohtaja Heikki Kovanen ja jäseninä Fazerin hallituksen jäsen Jan Fazer, Aho Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Miia Porkkala, hallituksen jäsen George Berner Berner Oy:stä, PL:n toimitusjohtaja Leena Mörttinen ja professori Jyrki Wallenius Aalto-yliopistosta. Palkintolautakuntaa on avustanut asiantuntijana PricewaterhouseCoopers Oy:n Territory Senior Partner Mikko Nieminen.

Aikaisempina vuosina palkinnon ovat saneet Berner Osakeyhtiö, Leinovalu Oy, Ahlstrom Oyj, Tasowheel Oy, Aho Group Oy, Paulig Oy, Kiilto Family Oy, Harvia Oy, Teknos Oy, Woikoski Oy, Kemppi Group Oy ja Broman Group Oy ja KWH-yhtymä Oy.

Lisätietoja:

Ponsse Oyj, hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén, puh. 040 518 6286

Perheyritysten liitto ry, viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Kirsi Hölttä, puh. 050 314 2555

 

 

Lost Password

Register