Jäsenyys

Liity jäseneksi!

Perheyritysten liitossa eri tilanteissa olevat omistajat voivat jakaa kokemuksia, oppia toisiltaan ja muodostaa suhteita, jotka kantavat läpi elämän. Perheyritysten liiton jäseniin kuuluu eri ikäisiä, eri rooleissa toimivia jäseniä. Osa toimii operatiivisissa tehtävissä, osa hallituksessa ja osa on aktiivisia omistajia – nykyisiä tai tulevia. Liiton jäseniä yhdistää aktiivinen halu kehittää itseään taitavana omistajana.

Noora Keskievari

Leipomo Salonen Oy

Anne Kangas

Hoitokoti Päiväkumpu Oy

Lari Raitavuo

Ensto Invest Oy

Seitsemän syytä liittyä
Perheyritysten liittoon

 • 1.
  Ainutlaatuinen yhteisö

  Olemme kasvollisten omistajien kiinnostavin kohtaamispaikka. Perheyritysten liiton jäsenet muodostavat ainutlaatuisen yhteisön, jonka vahvuutena on luottamus. Jäsenemme voivat luottaa siihen, että yhteisöstämme löytyy vertaistukea tilanteeseen kuin tilanteeseen, kaiken ikäisille ja kaikenlaisissa rooleissa toimiville perheenjäsenille. Liiton järjestämissä tilaisuuksissa pääsee kuulemaan tarinoita, joita ei jaeta missään muualla. 

 • 2.
  Osaamisen kehittäminen

  Tarjoamme jäsenillemme monipuolisia mahdollisuuksia kehittää itseään omistajina, hallituksen jäseninä. Akateemiset huippuasiantuntijat yhdistettynä jäsenten caseihin tekevät valmennuksistamme nimenomaan perheyrityksille räätälöityjä – ja laajasti arvostettuja.  

 • 3.
  Pidämme kasvollisten omistajien puolta

  Kokoamme perheyrittäjien näkemyksen yrittämisen ja omistamisen haasteista ja niiden ratkaisuista. Sydämemme sykkii omistajille ja yrittäjille, jotka haluavat kasvaa, työllistää ja investoida Suomessa. Teemme työtä sen eteen, että omistamiselle, yrittämiselle ja työllistämiselle olisi Suomessa mahdollisimman hyvät edellytykset. 

 • 4.
  Voittamaton jatkajatoiminta

  Yksi toimintamme tärkeimmistä päämääristä on perheyrityksen jatkajapolven innostaminen ja valmentaminen. Tarjoamme perheyritysten jatkajapolvelle ainutlaatuisen verkoston, jonka kanssa voi inspiroitua, iloita ja saada tukea – oli kyse sitten liiketoiminnasta, omistajuudesta tai perhesuhteista. 

 • 5.
  Verkotu kansainvälisesti

  Jäsenyys Perheyritysten liitossa avaa ovet perheyrittäjien kansainvälisiin verkostoihin. Maailmanjärjestömme FBN:n ja eurooppalaisen EFB:n kautta jäsenemme voivat tutustua perheyrittäjiin ympäri maailman. 

 • 6.
  Tuki sukupolvenvaihdoksessa

  Sukupolvenvaihdos on yksi perheyritysten suurimmista haasteista. Tunnemme sukupolvenvaihdoksen asettamat haasteet ja väitämme, että verkostostamme löytyy vertaiskokemuksia kaikissa tilanteissa.  

 • 7.
  Perheyritysmerkki

  Kaikki Perheyritysten liiton jäsenet saavat maksutta käyttöönsä Suomalainen perheyritys -merkin. Kotimaista omistajuutta, kannattavaa kasvua, pitkäjänteisyyttä, yli sukupolvien kurkottavaa toimintatapaa ja vastuullisuutta symboloiva merkki on jo lähes sadan jäsenyrityksemme käytössä.  

Jäsenmaksut

Jäsenmaksut on jaettu konserniliikevaihdon mukaan kymmeneen jäsenmaksuluokkaan. Uusille jäsenyrityksille jäsenmaksu on liittymisvuonna 1000 euroa.

Konserniliikevaihto m. eur Jäsenmaksu
0 – 1 1 250 €
2 – 9 1 300 €
10 – 19 1 400 €
20 – 29 2 700 €
30 – 39 2 900 €
40 – 49 4 400 €
50 – 119 4 700 €
120 – 249 6 300 €
250 – 499 9 400 €
500 > 15 500 €

 

Jäsenen pyytäessä eroa hallitukselta astuu ero voimaan ilmoitusta seuraavan kalenterivuoden alusta lähtien.

Tutustu lisää

 • Code of Conduct

  Perheyritysten liiton toiminta rakentuu luottamuksen ja avoimen kommunikaation periaatteille. Järjestömme elinvoima syntyy jäsenten aktiivisuudesta. Jäsenemme sitoutuvat jakamaan kokemuksia ja näkemyksiä luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä. Liiton tapahtumissa on nollatoleranssi kaikenlaiselle häirinnälle.

  Käymme keskusteluja kunnioittavassa ja ammattimaisessa hengessä. Perheyritysten liitto ei ole paikka, jossa myydään tuotteita ja palveluja muille jäsenille. Liittomme on foorumi, jossa jäsenet voivat vaihtaa ideoita, kokemuksia ja tietoa.

 • Jäsenkriteerit

  Hallitus voi hyväksyä jäseneksi yrityksen, joka

  1)    täyttää EU:n asiantuntijatyöryhmän perheyritysmääritelmän kriteerit:

  • Äänivaltaenemmistö on yrityksen perustaneella luonnollisella henkilöllä / perustaneilla luonnollisilla henkilöillä tai yrityksen osakekannan hankkineella luonnollisella henkilöllä / hankkineilla luonnollisilla henkilöillä tai heidän puolisoillaan, vanhemmillaan, lapsellaan tai lasten rintaperillisillä.
  • Äänivaltaenemmistö voi olla välillistä tai välitöntä.
  • Vähintään yksi suvun tai perheen edustajista osallistuu virallisesti yhtiön johtoon tai hallintoon.
  • Listatut yhtiöt täyttävät perheyhtiömääritelmän, mikäli yrityksen perustajalla tai yrityksen (osakekannan) ostaneella henkilöllä tai heidän perheellään tai jälkeläisillään on 25 prosentin osuus yhtiön osakkeiden tuottamasta äänivallasta.

  Määritelmän mukaisiin perheyrityksiin kuuluvat myös yritykset, joissa ei ole vielä tehty ensimmäistä sukupolvenvaihdosta sekä toiminimet ja itsenäiset ammatinharjoittajat (edellyttäen, että on olemassa juridinen itsenäinen kokonaisuus, joka voidaan siirtää eteenpäin).

  2)    täyttää Perheyrityksen liiton hallituksen asettamat muut kriteerit

  • Omistajien tahtotilana on perheomistuksen jatkuvuus.
  • Jäseneksi haluava yritys sitoutuu Perheyritysten liiton vahvistamaan yhteiseen code of conduct -toimintatapaan
  • Hallitus tarkistaa yrityksen taustat ja hyväksyy jäsenet kokonaisharkinnan perusteella.

Liity jäseneksi

Hae Perheyritysten liiton jäsenyyttä täyttämällä alla oleva lomake. Lisätietoja jäsenyydestä saat jäsenpalvelupäällikkö Mikko Pelliseltä.

Hae jäsenyyttä

Mikko Pellinen

jäsenpalvelupäällikkö

+358 40 548 7232

Mikä Perheyritysten liitto?

534

jäsenyritystä

172 000

henkilöstön määrä jäsenyrityksissä

40,7 mrd. €

yhteenlaskettu liikevaihto

Liity jäseneksi!

Lue myös nämä