Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Perheyritysilta lokakuu

8
loka

Aika
ti 08.10.2019
Klo 17:00 - 19:30

Paikka
PL toimisto

Ilmoittautuminen
01.10.2019

Hinta
Maksuton

Ilmoittautuminen suljettu

Esittely

Lokakuun Perheyritysillassa isäntänä Elo/Fennia ja aiheena innovatiivinen johtaminen. Tervetuloa viettämään mukava ilta PL:n toimistolle!

Johtaminen ja innovatiivisuus kannattavan kasvun moottoreina - Miten johtaminen tutkitusti vaikuttaa?

Illan asiantuntijana henkilöstötuottavuuden tutkija ja kehittäjä, PhD Ossi Aura. Hänen ajatuksiinsa pääset tutustumaan blogissa.

Illan aikana keskustellaan eri teemoista: mitä hyvä johtaminen on? Miten esimiehet voivat tukea innovatiivisuutta? Mitä innovatiivisuus on? Mikä vaikutus näillä on lyhyen ja pitkän aikavalin talouslukuihin?

Viimeisen vuoden aikana on julkaistu kaksi tutkimusta*, joiden mukaan henkilöstötuottavuuden johtamisen tasolla on selkeä yhteys yritysten kannattavuuteen. Erinomaisen ja heikon johtamisen heijastus käyttökatteeseen on toimialasta riippuen 3 – 6 %-yksiön luokkaa. Keskimäärin hyvä johtaminen nostaa käyttökatetta 3,0%-yksikköä ja heikko johtaminen laskee sitä 2,4 %-yksikköä.

Hyvää johtamista kuvaa tavoitteiden, vastuiden ja mittareiden päättäminen, henkilöstötuottavuuden huomioon ottaminen johdon strategiatyössä, esimiesten ja henkilöstön koulutuksessa ja kehityskeskusteluissa, sekä aktiiviset kehittämistoiminnot.

Alustuksessa luodaan tutkimustuloksiin pohjautuen ketju johdon päätöksistä aktiivisiin prosesseihin, esimiesten osaamiseen ja toimintaan ja sen kautta henkilöstötuottavuuteen, uudistumiseen ja innovaatioihin. Näitä peilataan suhteessa kannattavuuteen – koska kannattavuus ja kestävä kasvu ovat kaiken ydin.

* Aura, Ahonen, Ilmarinen, Hussi (2018) Henkilöstötuottavuuden johtaminen 2018, Aura, Ahonen, Eskelinen, Kuosmanen (2019) Johtaminen ja tuottavuus – henkilöstön johtaminen menestystekijänä

 

 

Kenelle

Kaikille jäsenille

Voit kutsua myös yrittäjäystäväsi mukaan tutustumaan

Mitä hyötyä?

  • Mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja sekä case-esimerkkejä
  • Hyviä keskusteluja
  • Verkostoitumista

Ohjelma

Tiistai 8.10.2019

17.00

Tervetuloa Perheyritysiltaan!

17.15

Johtaminen ja innovatiivisuus kannattavan kasvun moottoreina - Miten johtaminen tutkitusti vaikuttaa?

Ossi Aura

Puhujat

Ossi Aura

Henkilöstötuottavuuden
tutkija ja kehittäjä

Ossi Auralla on yli 25 vuoden kokemus työkyvyn, työhyvinvoinnin ja viimeisen vuosikymmen aikana strategisen hyvinvoinnin kehittämisestä. Ossi on väitellyt tohtoriksi v 2006 Hankenin johtamisen laitokselta, lisäksi hänellä on liikuntatieteen lisensiaatin tutkinto Jyväskylän yliopistosta.

Lue lisää ossiaura.com

Osallistujilta kuultua

Paikka

PL toimisto
Salomonkatu 17b, 00100 Helsinki, Finland

Lisätietoja

ARJA SÄYNÄTKARI

Valmennuskoordinaattori
Perheyritysten liitto

+358 50 567 7000

Asiasanat
Johtaminen Työelämä