Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Sukupolvenvaihdoksen ABC

8
joulu

Aika
to 08.12.2022
Klo 09:00 - 12:00

Paikka
Helsinki / Etä

Ilmoittautuminen päättyy
07.12.2022

Hinta
Maksuton

Ilmoittautuminen suljettu

Esittely

Sukupolvenvaihdoksen ABC - Vinkit käytännön toteutukseen järjestetään hybriditilaisuutena. Katso myös tallenne Jatkajan onnistumisen avaimet -tilaisuudesta!

Sukupolvenvaihdoksen ABC on kaksiosainen seminaarisarja, ja voit halutessasi osallistua molempiin tai vain toiseen. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia myös muille kuin Perheyritysten liiton jäsenille.

 

8.12. Vinkit käytännön toteutukseen

Seminaarisarjan toisessa osassa opimme mm. erilaisista rahoitukseen, verotukseen, sopimuksiin ja vakuutuksiin liittyvistä asioista käytännön esimerkein. Päätämme tapahtuman keskustelemalla päivän teemoista asiantuntijoiden kanssa (vain liveosallistujille)

Tilaisuus järjestetään yhdessä kumppaneidemme OP:n, PwC:n, Castrén&Snellmanin ja Fennian kanssa. Tilaisuus on hybridi.  Liveosion toteutus tapahtuu Perheyritysten liiton toimistolla (Salomonkatu 17 B, Helsinki)

 

4.11. Jatkajan onnistumisen avaimet -tallenteen löydät täältä

Puhujina Krista Elo-Pärssinen (Perheyritysten liitto), Maiju Kangas (Momentous Oy), Anu Suutela-Vuorinen (Elo), Heini Mänttäri (DevCo Partners) sekä Christoffer Ehrnrooth (Oy Flinkenberg Ab).

Ajankohdat

8.12.

Kenelle

Kaikille sukupolvenvaihdosteemoista kiinnostuneille

Mitä hyötyä?

Ohjelma

Vinkit käytännön toteutukseen 8.12.

8.30-9.00

Ilmoittautuminen ja aamukahvit

9.00-9.30

Sukupolvenvaihdoksen rahoitus

Arja Soininen, OP

9.30-10.00

Verotus sukupolvenvaihdoksissa

Kari Stenqvist, PwC

10.00-10.30

Osakassopimus ja muut juridiset asiakirjat riskinhallintakeinona

Teresa Kauppila & Noora Ahonen, Castrén & Snellman

10.30-11.00

Henkivakuutukset sukupolvenvaihdoksen turvana

Kari Wilén, Fennia

11.00-12.00

Vapaata keskustelua ja verkostoitumista

Vain liveosallistujille!

Puhujat

Arja Soininen

Asiakkuusjohtaja, keskisuuret yritysasiakkuudet, OP

Kari Stenqvist

Partneri, PwC

Kari Stenqvist toimii partnerina sekä vero- ja lakipalveluiden liiketoiminta-alueen vetäjänä PwC:n Omistajayrittäjä-palveluissa.  Hänellä on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus yritysverotuksen asiantuntijatehtävistä. 

Karin erityisalana on perhe- ja omistajayrittäjien kotimainen ja kansainvälinen verotus, sijoitustoiminnan rakenteet sekä yritysjärjestelyiden verotus ja toteutukset.   Sukupolvenvaihdosprosesseja hän hoitaa  kokonaisvaltaisesti kattaen sekä omistajastrategiaan liittyvät kysymykset, oikeudelliset näkökohdat että verotuksen. 

Kari Wilén

Johtaja, myynti ja asiakkuudet, Henki-Fennia

Kari Wilenillä on pitkä kokemus vakuutusalan johtotehtävistä niin henki- kuin vahinkovakuutusyhtiössä. Tällä hetkellä hän vastaa johtoryhmän jäsenenä Henki-Fennian myynnistä ja asiakkuuksista. Karille on tuttua eri myyntikanavien johtamisen ja asiakaskokemuksen kehittämisen lisäksi yritysten uudenlaiset palkitsemismallit ja niiden kehittäminen.‹

Krista Elo-Pärssinen

KTT, johtava asiantuntija, Perheyritysten liitto

KTT Krista Elo-Pärssinen johtaa Perheyritysten liitossa OPI-kokonaisuutta vastaten mm. Osaava omistaja -valmennuskokonaisuuden sisällöstä ja PL:n tutkimusyhteistyöstä. Elo-Pärssinen väitteli suurten suomalaisten perheyritysten omistajien arvoista ja yhteiskuntavastuusta vuonna 2007. Hänellä on usean vuoden kokemus Perheyritysten liitosta, mikä täydentää hänen akateemista asiantuntemustaan empirialla. Perheyrittäjyyden ja -omistajuuden lisäksi Elo-Pärssistä kiinnostaa vastuullisuusteemat.

Krista Elo-Pärssinen on kirjoittanut kirjat Perheyritys on enemmän (WsoyPro, 2010) yhdessä Eveliina Talvitien kanssa ja Uudistuva perheyritys - perhe, omistajuus ja liiketoiminta yhdessä Jarna Heinosen kanssa (Alma Talent, 2019).

Maiju Kangas

PsT, KTM Maiju Kangas, seniorikonsultti, bisnespsykologian palvelut, Momentous Oy

Osaamisen keskiössä psykologisen ymmärryksen soveltaminen liike-elämässä erilaisten organisaation ja johdon kehittämisprojekteissa, henkilöarvioinneissa ja rekrytoinneissa. Inspiroituu paremman työelämän rakentamisesta ja potentiaalin mahdollistamisesta, jokainen kohtaaminen kerrallaan.

Anu Suutela-Vuorinen

Palvelujohtaja, työkykyjohtaminen, Elo

Heini Mänttäri

Sijoitusammattilainen, DevCo Partners

Ennen DevCoa Heini on työskennellyt McKinseyllä.

Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri (biokemia) Helsingin Yliopistosta.

Christoffer Ehrnrooth

Managing Director, Oy Flinkenberg Ab

Hinta

Ilmainen

Paikka

Helsinki / Etä
Salomonkatu 17 B

Lisätietoja

Ia Poikulainen

Tapahtumakoordinaattori

Asiasanat
Sukupolvenvaihdos

Lue myös nämä