Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Syyskokous ja seminaari

13
marras

Aika
ke 13.11.2019
Klo 10:00 - 18:00

Paikka
Tampere-talo

Ilmoittautuminen
06.11.2019

Hinta
Jäsenille 150 € (+ ALV) / Ei jäsenille 200 € (+ ALV)

Ilmoittautuminen suljettu

Esittely

Perheyritysten liiton syyskokouksen ja -seminaarin teema on Vain vastuullinen menestyy. Päivän ohjelmassa käsitellään vastuullisuutta perheyrityksen arvoissa ja arjessa, sekä sitä miten se taipuu menestystekijäksi.

Tapahtumapäivän aikana seminaarilavalle nousevat mm. Tampereen yliopiston työelämäprofessori Matti Apunen, The Upright Projectin perustaja ja toimitusjohtaja Annu Nieminen, Sinituotteen toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz ja kansainvälisesti palkitun kiertotalouden konsultointiyritys Ethican toinen perustaja Anne Raudaskoski. Iltapäivän seminaarin yhteydessä osallistut Kiertotaloudella boostia bisnekseen -minityöpajaan, jossa sukelletaan strategisen näkökulman kautta T&K -työhön ja konkreettisiin ratkaisuihin. Seminaarin juontaa Jenni Hukkanen.

Seminaarin jälkeen ilta jatkuu illallisen ja rennon verkostoitumisen merkeissä Finlaysonin Palatsissa. Illallisen juhlapuhujana on Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Ilmoittaudu nyt ja varmista paikkasi syksyn tärkeimmässä perheyrittäjätapahtumassa. Mansessa tavataan!

 


 

Syysseminaarin ohjelmasisältö on suunniteltu yhteistyössä Design Forum Finlandin kanssa.

Design Forum Finlandin tavoitteena on edistää muotoilun käyttöä suomalaisissa yrityksissä, erityisesti johtamisen työkaluna ja yrityksen strategisella tasolla, ja tätä kautta kasvattaa yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. Design Forum Finland on yleishyödyllinen toimija ja sillä on käytössään laaja verkosto muotoilun asiantuntijoita, jotta yritykset löytäisivät juuri tarpeisiinsa sopivan muotoilukumppanin.

Kenelle

Syyskokous on tarkoitettu vain Perheyritysten liiton jäsenille. Seminaari ja illallinen ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille!

Mitä hyötyä?

  • Tapaat tuttuja ja verkostoidut
  • Mielenkiintoista ohjelmaa ja puhujia
  • Ajankohtaisia perheyrityscaseja

Ohjelma

Syyskokous

9.45

Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10.15

Omistamisen kolme kuolemansyntiä

Matti Apunen, työelämäprofessori, Tampereen yliopisto

11.00

Perheyritysten liiton syyskokous

12.30

Lounas

Syysseminaari

Juontaja: Jenni Hukkanen, Mevent Oy

13.30

Tervetuloa!

Auli Hänninen, toimitusjohtaja, Perheyritysten liitto.

13.35

Miten yritysten nettovaikutusta voidaan mitata?

Annu Nieminen, toimitusjohtaja, The Upright Project

14.05

Roskasta tiskiharjaksi - kohti kestävämpää kulutusta

Johanna Hamro-Drotz, toimitusjohtaja, Sinituote Oy

14.40

Vahva arvopohja – avain kansainväliseen menestykseen

Markku Virtanen, Voglia yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja, pääomistaja
Marina Vahtola, Voglia Oy:n hallituksen puheenjohtaja
Katriina Virtanen, Voglia Oy:n toimitusjohtaja 1.9.2019 alkaen

15.10

Verkostoitumistauko

15.40

Työpaja: Kiertotaloudella boostia bisnekseen

Anne Raudaskoski
, perustaja, Ethica Oy


Vastuullinen perheyritys on kiertotalouden menestyjä. Mitä kaikkea kiertotalous pitää sisällään ja miten sitä kannattaa hyödyntää omassa yrityksessä? Miksi se on olennainen kestävän kasvun mahdollistaja? Tässä minityöpajassa sukelletaan strategisen näkökulman kautta T&K -työhön ja konkreettisiin ratkaisuihin. Yhteisen alustuksen jälkeen pääset testaamaan mikä lähestymistapa palvelee parhaiten sinun perheyrityksesi tavoitteita.

17.10

Yhteenveto ja päätössanat

Philip Aminoff, puheenjohtaja, Perheyritysten liitto

17.20

Seminaari päättyy

Illallinen

18.30

Illallinen Finlaysonin Palatsissa

Juhlapuhujana Tampereen pormestari Lauri Lyly

Puhujat

Matti Apunen

Otsikko: Omistamisen kolme kuolemansyntiä

Matti Apunen on pitkäaikainen journalisti, Aamulehden vastaava päätoimittaja ja entinen Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n johtaja. Tällä hetkellä hän toimii Tampereen yliopiston työelämäprofessorina ja liikkeenjohdon neuvonantajana.

Hän on kokenut politiikan ja talouden mediakommentaattori ja mm. Ylen Jälkiviisaiden vakiojäsen. Apunen on kirjoittanut yhdessä Juha Vikmanin kanssa kirjan ”Hyvä omistaja - Mitä suomalainen yrittäjä voi oppia Warren Buffettilta” (2018).

Johanna Hamro-Drotz

Otsikko: Roskasta tiskiharjaksi - kohti kestävämpää kulutusta

Johanna on kodin tuotteita kehittävän, valmistavan ja markkinoivan Sinituotteen toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt Sinituotteella vuodesta 2010 sekä vientipäällikön (2010–2015) että markkinointipäällikön (2015–) tehtävissä ja toimitusjohtajana syksystä 2018 alkaen. Tätä ennen markkinoinnin, myynnin ja kestävän kehityksen asiantuntijatehtävissä Gollalla ja Metsolla. Johanna edustaa perheyrityksensä 2. sukupolvea.

Anne Raudaskoski

Otsikko: Kiertotaloudella boostia bisnekseen

Anne on Ethican, kansainvälisesti palkitun kiertotalouden konsultointiyrityksen toinen perustaja. Anne luotsaa suomalaisia yrityksiä hyödyntämään kestävää kiertotaloutta strategiassa sekä palvelu -ja tuotetarjoomassa. Hän on kehittänyt yhdessä Design Forum Finlandin kanssa EcoDesign Sprintin, joka on suunnattu kaikille pk-yrityksille jotka haluavat varmistaa elinvoimaisen tulevaisuuden. Anne esitelmöi kiertotaloudesta säännöllisesti sekä koti -että ulkomailla, ml. EcoDesign Seminar Vilna 2019, Berlin Circular Design Forum 2018, World BioMarkets Conference Amsterdam 2017, Innovation Forum Beijing 2017, ja Ranskan Reunion -saarelle hänet kutsuttiin yhtenä kymmenestä kv-asiantuntijana edistämään alueen kiertotaloutta v. 2016. Anne toimi pääkirjoittajana juuri ilmestyneessä ”Designing Plastics Circulation – electrical and electronic products -raportissa; aiempiin teksteihin kuuluu mm. ’Consumer attitudes and communication in circular fashion’ sekä ‘Boosting circular design for a circular economy’. Anne on toiminut aiemmin Westminster -yliopiston vastuullisuuspäällikkönä.

Markku Virtanen

hallituksen puheenjohtaja, Voglia Yhtiöt

Markku Virtanen toimii tällä hetkellä hallituksen puheenjohtajana ja pääomistajana Voglia Yhtiöt Oy:ssä joka omistaa 100% Voglia Oy:stä. Muita luottamustehtäviä mm. Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n ja Hämeen Kauppakamarin hallituksissa.

Markku aloitti työt Voglia Oy:ssä opiskelujensa ohella kesällä 1983, samana vuonna kuin yritys perustettiin.

Myynti- ja markkinointipäällikkönä hän toimi vuosina 1986 – 1994 ja vuodesta 1995 toimitusjohtajana , 25 vuotta, aina  syksyyn 2019 saakka. Yrityksen siirtyessä perheen kolmannen sukupolven johdettavaksi , panostus hallitustyöskentelyyn, erityisesti ulkopuolinen osaaminen nostettiin keskiöön omistajien tulevaisuuden tahtotilana.

Katriina Virtanen

toimitusjohtaja, Voglia Oy

Katriina on naistenvaatteita valmistavan Voglian uusi toimitusjohtaja ja edustaa perheen kolmatta sukupolvea. Ennen syyskuista nimitystään hän työskenteli myynti- ja markkinointipäällikkönä yrityksessä. Sukupolvenvaihdos on ollut osana yrityksen uutta strategiaa uudistaa toimintaa kokonaisvaltaisesti, tähdäten yrityksen kansainvälistymiseen ja kasvuun.

Marina Vahtola

hallituksen puheenjohtaja, Voglia Oy

Marina Vahtola tunnetaan suurten kuluttajaketjujen ja kansainvälisten brändien pitkän linjan menestyksellisestä johtamisesta. Hän on toiminut yli 10 vuoden ajan toimitusjohtajana mm. Suomen ja Viron Bauhausissa sekä pörssiyhtiö Oral Hammaslääkäreissä. Vahtola toimii hallitusammattilaisena useissa eri alan yrityksissä ja järjestöissä Suomessa sekä senior advisorina kansainvälisissä kaupanalan ketjuissa Ruotsissa erikoisosaamisalueenaan brändi-, konsepti- ja verkkokauppastrategiat.

 

Annu Nieminen

The Upright Project

Annu Nieminen on teknologiayritys The Upright Projectin perustaja ja toimitusjohtaja. Upright rakentaa uudentyyppistä kvantifikaatiomallia yritysten kokonaisvaltaisten vaikutusten mittaamiseksi tieteellistä tietoa koneellisesti lukien ja tiivistäen. Aiemmin Nieminen on toiminut muun muassa konsulttina McKinsey & Companyssa sekä Kasvuryhmän toimitusjohtajana.

Tutustu Annun kirjoituksiin ja The Upright Projectiin >>

Osallistujilta kuultua

Hinta

  • Jäsenille: 150 € (+ ALV)
  • Ei-jäsenille: 200 € (+ ALV)
Early Bird -hinnat (31.07.2019)
  • Jäsenille: 120 € (+ ALV)
  • Ei-jäsenille: 150 € (+ ALV)

Osallistumisen voi perua kuluitta 5.11. saakka. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista perimme 50% ja no-showsta 100% osallistumismaksusta.

Paikka

Tampere-talo
Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere, Finland

Lisätietoja

Pauliina Tornberg

verkostokoordinaattori

+358 45 7881 8260

Asiasanat
Verkotu Vastuullisuus