Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Syyskokous ja -seminaari 2023

29
marras

Aika
ke 29.11.2023
Klo 08:30 - 21:00

Paikka
Pörssitalo

Ilmoittautuminen päättyy
15.11.2023

Hinta
Maksullinen

Ilmoittautuminen suljettu

Esittely

”Jollei kasvua, niin ei jatkuvuuttakaan” ­– mikä saa perheomistajat tavoittelemaan kasvua? Syksyn päätapahtumassamme perehdytään suomalaisten perheyritysten kasvun edellytyksiin, haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT. Peruutuspaikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta pauliina.tornberg@perheyritys.fi.

Perheyritysten liiton syyskokous ja -seminaari järjestetään Pörssitalolla (Fabianinkatu 14), Helsingissä keskiviikkona 29.11.2023.

Tapahtumapäivä alkaa Perheyritysten liiton syyskokouksella, jossa puhujavieraana työministeri Arto Satonen. Iltapäivällä ohjelmassa on seminaari teemalla 'Omistajaperhe kasvun polulla'. Seminaarissa konsulttiyhtiö Norenin toimitusjohtaja Mikko Leskelä esittelee perheyritysten kasvuhalun syntymiseen ja kasvun edellytyksiin liittyvän mittavan selvityksen tuloksia, jonka lisäksi ohjelmassa ovat mielenkiintoiset perheyrityscaset Finn Spring Oy:ltä ja Sarlin Group Oy:ltä, sekä Vuoden Perheyritys 2023 -palkinnon jako. Seminaariohjelman lomaan olemme varanneet runsaasti aikaa keskustelulle ja vapaalle verkostoitumiselle.

Päivän päätteeksi luvassa on herkullinen illallinen ja yllätysohjelmaa upeassa Astoria-salissa (Iso Roobertinkatu 14).

Ilmoittaudu nyt ja varmista paikkasi syksyn tärkeimmässä perheyritystapahtumassa. Paikkoja on rajoitetusti.

Tervetuloa!

***

Oletko vasta liittynyt Perheyritysten liiton jäseneksi tai ollut jäsenenä jo jonkin aikaa, mutta vasta mietit miten voisit osallistua toimintaan? Starttaa tapahtumapäivä kanssamme uusien jäsenten aamukahveilla klo 8.30 alkaen! Yhteisen aamiaisen lomassa jaamme Perheyritysten liiton uusimpia kuulumisia ja aktiivijäsenemme kertovat omia kokemuksiaan liiton toiminnasta.

**
Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Kenelle

Syyskokous Perheyritysten liiton jäsenille

Seminaari kaikille teemasta kiinnostuneille

Mitä hyötyä?

  • Saat uusia näkökulmia kasvuun - ymmärrät paremmin omistajaperheen merkityksen kasvussa
  • Opit uutta
  • Verkostoidut ja tapaat perheyritystuttuja

Ohjelma

8.30

Uusien jäsenten aamukahvit

Oletko vasta liittynyt Perheyritysten liiton jäseneksi tai ollut jäsenenä jo jonkin aikaa, mutta vasta mietit miten voisit osallistua toimintaan? Starttaa tapahtumapäivä kanssamme uusien jäsenten aamiaisella!

8.30-9.30

Ilmoittautuminen ja aamukahvia tarjolla

9.30-12.00

Perheyritysten liiton syyskokous

Puhujavieraana työministeri Arto Satonen

12.00-13.00

Lounas

13.00-13.15

Tervetuloa syysseminaariin!

Minna Vanhala-Harmanen, toimitusjohtaja, Perheyritysten liitto

13.15-14.00

”Jollei kasvua, niin ei jatkuvuuttakaan” ­– mikä saa perheomistajat tavoittelemaan kasvua?

Mikko Leskelä, toimitusjohtaja, Noren Oy

14.00-14.30

Keskustelu

14.30-15.00

Verkostoitumistauko

15.00-15.30

Perheyrityscase: Finn Spring Oy

Virpi Ali-Haapala, hallintojohtaja ja hallituksen puheenjohtaja, Finn Spring Oy
Iida Nylander, myynti- ja markkinointijohtaja, Finn Spring Oy

15.30-15.45

Keskustelu

15.45-16.15

Perheyrityscase: Sarlin Group Oy

Fredrik Wikström, toimitusjohtaja, Sarlin Group Oy Ab

16.15-16.30

Keskustelu

16.30-16.45

Vuoden Perheyritys 2023

16.45-17.00

Seminaarin yhteenveto

Alexander Bargum, puheenjohtaja, Perheyritysten liitto

18.00-21.00

Illallinen Astoria-salissa

Puhujat

Virpi Ali-Haapala

Hallintojohtaja, hallituksen puheenjohtaja, Finn Spring Oy

Olen Virpi Ali-Haapala, 56-vuotias hallintojohtaja ja hallituksen puheenjohtaja sekä Finn Spring Oy:ssa että tytäryrityksessämme Guttsta Källa AB:ssa Ruotsissa. Olemme yhdessä mieheni kanssa perustaneet perheyrityksemme ja omistus on ollut meillä näihin päiviin saakka.

Meillä on viisi lasta ja kaikki ovat mukana yrityksen johtamisessa, kaksi lasta on hallituksessa ja kolme operatiivisessa johdossa. Yrityksessämme on meneillään sukupolvenvaihdosprosessi ja kaikki viisi lastamme ovat siirtymässä osaomistajiksi perheyritykseemme.

Vapaa-aika täyttyy lastenlapsilla, joita on 11 ja kaikki ovat vielä pieniä. Lisäksi käsityöharrastukselle, liikunnalle ja Suomen Lapille jää aina aikaa.

Alexander Bargum

CEO, Algol

Alexander Bargum toimii Agolin konsernin toimitusjohtajana sekä neljännen polven omistajana. Bargum toimi Perheyritysten liiton puheenjohtajana 2021-2023.

 

 

Mikko Leskelä

Toimitusjohtaja, Noren Oy

Mikko Leskelä on rahoitustieteilijä ja teologi, joka tunnetaan mm. Vuoden bisneskirja -palkinnon voittajana teoksellaan 'Bisnesantropologia ja muut ihmistieteet strategiatyössä'. Mikko on konsulttiyhtiö Norenin perustaja ja toimitusjohtaja. Noren on toteuttanut syksyllä 2023 mittavan selvityksen liittyen perheyritysten kasvuhalun syntymiseen ja kasvun edellytyksiin.

Iida Nylander

Myynti- ja markkinointijohtaja, Finn Spring Oy

Arto Satonen

Työministeri

Työministeri Arto Satonen on kuudennen kauden kansanedustaja Sastamalasta (ent. Vammala) Pirkanmaalta. Satonen (s. 1966, Vammala) on toiminut eduskunnan varapuhemiehenä, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja
lukuisissa eduskunnan valiokunnissa. Hänellä on ollut puheenjohtajuuksia suuressa valiokunnassa, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

Satonen on toiminut Yleisradio Oy:n hallintoneuvoston sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajana. Hän on ollut myös Pirkanmaan liiton hallituksen varapuheenjohtaja. Kotipaikkakunnallaan Satonen on ollut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 1997 lähtien.

Arto Satonen on koulutukseltaan yo-merkonomi ja yhteiskuntatieteiden maisteri Lapin yliopistosta. Hän on työskennellyt grilliyrittäjänä, apurahatutkijana sekä yhteiskunnallisten aineiden opettajana useissa ammattikorkeakouluissa. Hän
on julkaissut kolme kirjaa jotka käsittelevät hyvinvointiyhteiskuntaa sekä työ- ja aluepolitiikkaa.

Satonen harrastaa liikuntaa, mm. beach volleyta. Lentopalloharrastukseen liittyen hän on ollut Suomen lentopalloliiton puheenjohtaja. Toinen keskeinen harrastus on shakki, josta häneltä löytyy menestystä pika- ja joukkueshakin puitteissa. Joukkueshakista löytyy palkintokaapista SM-pronssia. Satonen on toiminut Suomen Keskusshakkiliitto ry:n puheenjohtajana.

Minna Vanhala-Harmanen

Toimitusjohtaja, Perheyritysten liitto

Fredrik Wikström

Toimitusjohtaja, Sarlin Group Oy Ab

Tammikuusta 2016 Sarlin Group Oy Ab CEO, tytäryhtiöiden Beamex ja Sarlin puheenjohtaja. Sarlin Furnaces Ab divestointi 2017. Sitä ennen pohjoismaiden valmistavan teollisuuden palvelijana; Bodycote, Uddeholm/Voestalpine, Latour/Okuma, Sarlin Furnaces.

MSc. (Eng) TKK, Otaniemi. Työelämässä johtaminen, asiakkaat, myynti ja markkinointi on yleensä ollut ytimessä.

Perhe, vaimo ja neljä aikuista lasta. Vapaalla saaristoelämää, talvet metsästämässä tai laskettelemassa.

Hinta

Syyskokous: maksuton

Seminaari: 190€ + ALV 24% Perheyritysten liiton jäsenille, 290€ + ALV 24% ei-jäsenille

Illallinen: 160€ + ALV 24%

 

ILMOITTAUTUMISLINKKI ON SULKEUTUNUT. Mikäli haluat vielä ilmoittautua, ota yhteyttä sähköpostitse pauliina.tornberg@perheyritys.fi.

Paikka

Pörssitalo
Fabianinkatu 14

Lisätietoja

Pauliina Tornberg

tapahtumatuottaja

Asiasanat