Uutishuone / Ajankohtaista

KONE Oyj valittiin vuoden 2018 perheyritykseksi

Julkaistu 21.03.2018

Perheyritysten liiton vuosittaisessa Perheyritystapahtumassa jaettava vuoden perheyritys -palkinto eli Peter Fazer -palkinto on myönnetty tänään KONE Oyj:lle. KONE on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia hissi- ja liukuporrasyrityksiä.

Palkintolautakunta kiinnitti erityistä huomiota KONEen taloudelliseen menestykseen sekä siihen, että se on kansainvälisesti noteerattu yhdeksi maailman parhaista työnantajista. Lautakunta piti merkittävänä myös omistajaperheen vahvaa ja näkyvää sitoutumista yhtiöön läpi koko yrityksen olemassaoloajan.

– Perheyrityspalkinto tuo näkyväksi perheen ja yritystoiminnan yhdistämisen, se on välillä haasteellista, mutta kuitenkin mahdollista. KONE Oyj on tästä hyvä esimerkki: se on pystynyt uudistumaan vuosikymmenien aikana ja on Suomen mittakaavassa erittäin merkittävä ja menestynyt yritys, sanoo Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Auli Hänninen.

Perheyritystapahtuman teemana on tänä vuonna ”Kriisit ovat ratkaistavissa”. KONE Oyj:n menestys ja uusiutuminen niin johdossa kuin omistajissa on hieno osoitus siitä, että kriisejä tulee ja menestyjät mitataan sillä, miten ne selviytyvät voittajina vaikeista ajoista.

Hissi- ja liukuporrasyritys KONE on perustettu vuonna 1910 ja sillä on reilut 1 000 toimipistettä yli 60 maassa. KONE valmistaa myös automaattiovia sekä ratkaisuja laitteiden huoltoon ja modernisointiin rakennusten koko elinkaaren ajan.

– Olemme otettuja tästä palkinnosta. KONE aloitti toimintansa alle kymmenen työntekijän helsinkiläisenä konepajana ja nyt yhtiön palveluksessa on yli 55 000 työntekijää. Reilun sadan vuoden aikana olemme kasvaneet kansainväliseksi pörssiyhtiöksi, mutta arvomme ja asenteemme ovat säilyneet perheyrityksen kaltaisina. KONEen sisällä tämä tunnetaan hyvin ja olen iloinen, että se näkyy myös ulkopuolelle, kertoo Iiris Herlin, KONEen hallituksen jäsen.

Vuoden perheyritys valittiin nyt viidennentoista kerran. Palkinto nostaa esiin perheen merkitystä yrityksen menestyksen vahvistajana. Palkinto jaetaan vuosittain menestyneelle perheyritykselle, jossa toteutuvat Perheyritysten liiton arvot: jatkuvuus, avoimuus, perhekeskeisyys ja luottamus.

Valinnan takana on palkintolautakunta, jonka puheenjohtajana toimi tänä vuonna Perheyritysten liiton hallituksen puheenjohtaja Philip Aminoff ja jäseninä Berner Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja George Berner, Oy Karl Fazer Ab:n hallituksen jäsen Jan Fazer, Aho Group oy:n hallituksen puheenjohtaja Miia Porkkala, emeritusprofessori Jyrki Wallenius sekä lautakunnan sihteerinä toimi Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Auli Hänninen. Lisäksi palkintolautakuntaa avusti PricewaterhouseCoopers Oy:n asiantuntija Mikko Sopanen.

Aikaisempina vuosina palkinnon ovat saneet Berner Osakeyhtiö, Leinovalu Oy, Ahlstrom Oyj, Tasowheel Oy, Aho Group Oy, Paulig Oy, Kiilto Family Oy, Harvia Oy, Teknos Oy, Woikoski Oy, Kemppi Group Oy, Broman Group Oy, KWH-yhtymä Oy ja Ponsse Oyj.

Lisätietoja:

Hanna Rutanen
viestintäpäällikkö, KONE Oyj

Puh. 041 507 1361
Sähköposti: media@kone.com

Auli Hänninen

toimitusjohtaja, Perheyritysten liitto

Puh. 0400 415 230

Sähköposti: auli.hanninen@perheyritys.fi

Johanna Vesikallio

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö, Perheyritysten liitto

Puh. 040 722 4092

Sähköposti: johanna.vesikallio@perheyritys.fi

 

Asiasanat