Uutishuone / Ajankohtaista

Perheyritysten liiton 25-vuotisjuhla tarjoili monta huippuhetkeä

Julkaistu 02.06.2022

Perheyritysten liiton 25-vuotisjuhla, jota vietettiin aurinkoisena päivänä, 25. toukokuuta, tarjoili nostalgisia muistoja sekä monta mieleenpainuvaa huippuhetkeä.

Aamupäivän sääntömääräinen kevätkokous pidettiin miltei päivälleen samaan aikaan ja samassa paikassa kuin Perheyritysten liiton perustamiskokous 25 vuotta sitten, Hanasaaren kulttuurikeskuksessa. Tänä vuonna myös upea alkukesän aurinko lämmitti jo aamulla, kun Perheyritysten liiton jäseniä saapui paikalle vuosikokoukseen.

Juhlaseminaari sai arvoisensa aloituksen eduskunnan puhemies Matti Vanhasen puheenvuorolla, jossa selkeänä viestinä tuli esiin perheyritysten ja kotimaisen omistajuuden merkitys turbelentissa maailmassa.

Pitkä ponnistus, historiakirjaprojekti saatiin päätökseen, kun 380-sivuinen Suomalainen perheyritys -historiakirja julkaistiin. Kirja kertoo perheyrittäjyyden ja kasvollisen omistajuuden historiasta 1800-luvulta nykyaikaan. Seminaarissa lavalla kirjasta ja sen syntyprosessista keskustelivat Krista Elo-Pärssisen johdolla kirjatoimikunnan puheenjohtaja Magnus Bargum sekä yksi kirjan kirjoittajista Mika Kallioinen. Mikäli sinulla ei vielä ole kyseistä kirjaa, voit tilata sen täältä

Iltapäivän ohjelmaan saatiin mielenkiintoista ja monipuolista keskustelua kun vastuullisuusasiantuntijat ST1 konsernin Mika Anttonen, Vaisalan Lauri Voipio sekä omistajuuden professori Samuli Knüpfer Aalto-yliopistosta kookontuivat paneeliin Ia Adlercreutzin johdolla.

Seminaaripäivän kruunasivat upeat videot, Perheyritysten liiton perustamisen tunnelmista ja ensiesityksessä nähty ohjaaja Lauri Danskan lyhytdokumentti Omistajalla on väliä.

Perheyritysten liiton juhlavuoden verenluovutuskampanja sai nimekseen ”perintöveri”, ja kampanja kannustaa jokaisen luovuttamaan verta. 

Kampanja toimii seuraavanlaisesti:

  • Varaa aika verenluovutukselle osoitteessa www.veripalvelu.fi/verenluovutus
  • Mainitse ennen veren luovuttamista, että kuulut ryhmäämme Perintöveri
  • Saat hyvän mielen, autat kerralla jopa kolmea verivalmisteen tarvitsijaa, sekä tuet Perheyritysten liiton tavoitetta platinaisen kunniakirjan saavuttamisessa
  • Haasteen tulokset julkistetaan Perheyritysten liiton syysseminaarissa 24.11.

 

Seminaarin päätyttyä juhlavieraat poistuvat Hanasaaresta tyylikkäästi kirja sekä PL:n juhlalogolla painatettu ämpäri kainalossan kohti illan hyväntekeväisyysgaalaa, joka järjestettiin Kalastajatorpalla. Hyväntekeväisyysgaalan tuotto, 50 000 euroa ohjattiin juhlatoimikunnan puheenjohtaja Johanna Jouhkin johdolla Hope ry:lle

Hope ry:n hallituksen puheenjohtaja Tiina Nummenmaa kommentoi lahjoitusta:

”Suuri kiitos! Tämä todella hieno lahjoitus käytetään vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastus- ja vapaa-ajan toiminnan tukemiseen ympäri Suomen. Tuen tarve ja asiakasmäärät ovat kasvussa - ja yhdessä tekemisen ja auttamisen merkitys korostuu entisestään. Avun ketjussa ihan jokaisella onkin erittäin tärkeä paikka - vapaaehtoisista aina yritysten apuun saakka. 

Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry on perustettu 2008 ja meillä on tänä päivänä toimintaa jo 20 paikallistoimijan välityksellä ympäri Suomen. Autamme vapaaehtoisvoimin ja luottamuksella vähävaraisia ja kriisin kokeneita lapsiperheitä Suomessa. Jaamme perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Vuonna 2021 vapaaehtoisten ja lahjoittajien keräämä apu kosketti lähes 22 500 lapsen ja nuoren elämää.”

Upean gaala-illan ohjelmasta vastasivat improvisaatioteatteri Stella Polaris, Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan laulajat sekä tanssimusiikista vastannut livebändi Instaglamour tanssitti yli 300-päistä juhlavierasjoukkoa pitkälle yöhön.

 

 

 

Katso juhlavuoden kunniaksi videot

Miten kaikki alkoi. Perheyritysten liiton perustamiskokoukseen osallistuneet muistelevat.

PL25 -juhladokumentti. Ohjaus: Lauri Danska

Kuvakooste. Lisää juhlapäivän kuvatunnelmia löydät täältä (linkki)

 

Perintöveri - Perheyritysten liiton juhlavuoden verenluovutuskampanja

Kampanja toimii seuraavanlaisesti:

  • Varaa aika verenluovutukselle osoitteessa www.veripalvelu.fi/verenluovutus
  • Mainitse ennen veren luovuttamista, että kuulut ryhmäämme Perintöveri
  • Saat hyvän mielen, autat kerralla jopa kolmea verivalmisteen tarvitsijaa, sekä tuet Perheyritysten liiton tavoitetta platinaisen kunniakirjan saavuttamisessa
  • Haasteen tulokset julkistetaan Perheyritysten liiton syysseminaarissa 24.11.
Asiasanat

Lue myös nämä