Uutishuone / Ajankohtaista

Perheyritysten liitto valitsi Alexander Bargumin uudeksi puheenjohtajakseen

Julkaistu 11.11.2020

Perheyritysten liitto valitsi Alexander Bargumin uudeksi puheenjohtajakseen

”Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta. Otan tehtävän vastaan vaikeassa tilanteessa. Koronakriisin selättämiseksi tarvitaan Suomeen juurtuneita ja tänne sitoutuneita yrityksiä. Perheyrityksillä tulee olemaan ratkaiseva rooli työllistäjinä ja vastuullisina suomalaisten hyvinvoinnin turvaajina”, Bargum sanoo.  
 
Perheyritysten liiton noin 450 jäsenyrityksen yhteenlaskettu liikevaihto on noin 35 miljardia euroa ja yritykset työllistävät noin 180 000 ihmistä. Liiton jäsenet työllistävät keskimäärin noin 50 henkeä (mediaani) ja liikevaihto on hieman yli 10 miljoonaa euroa (mediaani). 

 Bargumin mukaan korona muuttaa omistajien, yritysten ja työntekijöiden suhteita. 
 
”Koronakriisin toipumisvaihe tarjoaa mahdollisuuden lujittaa omistajien, yrittäjien, työntekijöiden ja yhteiskunnan välisiä suhteita. Jos haluamme, että Suomessa kasvaa yrityksiä, jotka työllistävät, ovat omistajilleen kannattavia ja tuovat verotuloja, silloin yrittäjä- ja omistajariskiä ottavia pitää tukea niin myötä-kuin vastatuulessakin. Kasvavat yritykset maksavat veronsa, pitävät osaavista työntekijöistä kiinni ja palkkaavat lisää”, Bargum sanoo. 
 
“Sanna Marinin hallitus on auttanut yrityksiä korona-ahdingossa. Nyt tarvitaan lisää rohkeita päätöksiä, jotta yritykset saisivat hyppylähdön uuteen kasvuun.” 
 
Bargum, 45, on toiminut Algol Oy:n johdossa vuodesta 2012 lähtien. Perheyritysten liitossa hän on toiminut aiemmin liiton varapuheenjohtajana vuosina 2012–2014 ja liiton valtuuskunnan jäsenenä vuodesta 2015 lähtien. Bargum työskentelee myös Arcada-ammattikorkeakoulun, Suomalais-Saksalaisen kauppakamarin ja European Family Business -järjestön hallituksissa. Koulutukseltaan hän on varatuomari. 

"Vaalivaliokunnan tavoitteena oli löytää henkilö, joka pystyy jatkamaan liiton yhteiskunnallista keskustelua perheyritysten toimintaympäristöstä, käymään monipuolista vuoropuhelua eri sidosryhmien välillä sekä ymmärtämään jatkajasukupolven haasteita. Uusi puheenjohtaja on myös sitoutunut aktiiviseen paikalliseen keskusteluun pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Alexander Bargum täyttää kaikki nämä kriteerit ja on erinomainen henkilö liiton uudeksi puheenjohtajaksi. Hänellä on pitkäaikainen Perheyritysten liiton toiminnasta ja kattavat verkostot niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin", Therman sanoo.
 
Perheyritysten liiton hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Tomi Lantto (Katri Antell Oy​), Miia Porkkala (Aho Group Oy)​ ja hallituksessa jatkavat Ia Adlercreutz (Spikesafe Oy), Aleksi Arpiainen (TT Gaskets Oy),   
Martti Saikku (Antti Ahlström Perilliset Oy), Jenni von Veh (KMT Invest Oy) ja 
Janne Ylinen (Kokkolan Halpa-Halli Oy). 

 Puheenjohtajavalintaa valmisteli syyskokoukselle liiton vaalivaliokunta, jonka puheenjohtajana toimi PeterTherman.  
Alexander Bargum on Perheyritysten liiton kymmenes puheenjohtaja. Ennen häntä puheenjohtajina ovat toimineet Peter Fazer, Krister Ahlström, Klaus Sohlberg, Marjo Miettinen, Janne Timonen, Anne Berner, Pekka Laitinen, Heikki Kovanen ja Philip Aminoff.  

 

 
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:  

 

Alexander Bargum  
040 732 3232  tai alexander.bargum@algol.fi 
 
Raine Tiessalo 

Perheyritysten liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö 

050 4355 898 raine.tiessalo@perheyritys.fi 

Perheyritysten liiton puheenjohtajana aloittaa Alexander Bargum

Asiasanat