Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Arvot ja hyveet yrityksessä - mitä ja miksi

15
maalis

Aika
ti 15.03.2022
Klo 08:30 - 09:30

Paikka
Webinaari

Ilmoittautuminen
15.03.2022

Hinta
Maksuton

Ilmoittautuminen suljettu

Esittely

Tiedätkö mitkä hyveet ovat yrityksenne toiminnan kannalta välttämättömimpiä?

Hyveet ovat ne ominaisuudet, jotka tekevät meistä hyviä – sekä ylipäätään ihmisinä, että missä tahansa tehtävässä ja roolissa, jossa satumme elämämme aikana toimimaan. Viime vuosikymmeninä hyvepuhe on hiipunut niin työelämässä kuin yhteiskunnassa yleensäkin, mutta hyveiden merkitys ei ole kadonnut mihinkään.

Työelämässä hyveitä tarvitaan ennen kaikkea yritys- ja organisaatiokulttuurin rakentamiseen. Yksi hyveiden parhaita puolia on, että ne eivät ole pelkkiä ideaaleja, joiden vain toivotaan toteutuvan käytännössä. Elleivät ne toimi myös tekojen ja tapahtumisen tasolla, niistä ei kannata edes puhua.

Jokaisella toimivalla yrityksellä on välttämättä hallussaan kaikki tarvitsemansa hyveet. Mutta vasta, kun yritys on selvittänyt, mitkä hyveet ovat sen toiminnan kannalta keskeisimmät ja mitä ne työntekijöiden arjessa tarkoittavat, hyveistä voidaan saada irti kaikki mahdollinen.

Antti Kylliäisen hyveitä ja arvoja käsittelevä väitöskirja Hyvän tekijät (Art House 2021) tarkastettiin Helsingin yliopistossa viime marraskuussa. Tiistaina 15.3. klo 8.30–9.30 järjestettävässä webinaarissa hän avaa väitöskirjansa johtopäätöksiä sekä erityisesti sitä, millaisia näkökulmia ne avaavat arvojen ja hyveiden merkitykseen yritysten toiminnassa.

Puhujat

ANTTI KYLLIÄINEN

Helsinkiläinen eetikko ja arvofilosofi Antti Kylliäinen kuuluu aristoteelisen hyve-etiikan johtaviin asiantuntijoihin Suomessa. Kylliäinen johtaa perustamaansa Lykeion Oy:tä (www.lykeion.fi), joka auttaa yrityksiä ja organisaatioita ottamaan hyveet työkulttuurin rakentamisen välineiksi. Kylliäisen kehittämien hyveprosessien avulla yritykset ovat onnistuneet vahvistamaan henkilöstön hyvinvointia, asiakastyytyväisyyttä ja tulostaan.

Antti Kylliäinen väitteli tohtoriksi Helsingin yliopistossa marraskuussa 2021. Hänen arvoja ja hyveitä käsittelevä väitöskirjansa Hyvän tekijät – Hyveet ja arvot yksilön ja yhteisön elämässä on ilmestynyt Art Housen kustantamana.

Paikka

Webinaari
Lähetämme osallistumislinkin lähempänä tapahtumaa

Lisätietoja

Krista Elo-Pärssinen

KTT, johtava asiantuntija, Perheyritysten liitto

+358 400 254 004

   

Asiasanat