Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Omistamisen taito -valmennus

19
syys 25
loka

Aika
to 19.09.2024
pe 25.10.2024

Paikka
Helsinki

Ilmoittautuminen päättyy
05.09.2024

Hinta
Maksullinen

Ilmoittaudu

Esittely

Perheyrityksen jatkuvuus edellyttää hyviä omistajia. Sinä omistajana voit vaikuttaa – tiedätkö miten?

Perheyrityksen jatkuvuus edellyttää hyviä omistajia. Sinä omistajana voit vaikuttaa – tiedätkö miten?

Omistajastrategia antaa sisältöä omistajuudelle ja kertoo, miksi ja miten juuri me olemme paras omistaja yritykselle. Tule saamaan ideoita oman omistajastrategianne tekemiseen!

Omistamisen taito -valmennus sisältää asiantuntijapuheenvuoroja, perheyritys-caseja ja aktiivista työskentelyä yhdessä. Alustajina ovat mm. Peter Therman (P. Therman Consulting Oy), Philip Aminoff (Helvar Merca) sekä Topi Paananen (Peikko Group). Valmennus tarjoaa erinomaisen tilaisuuden verkostoitua, sekä kasvattaa omaa omistajaosaamistaan. 

Valmennus on osa Osaava omistaja -valmennuskokonaisuutta.

Ajankohdat

 • 19.9. klo 8.30-17.00 + illallinen
 • 20.9. klo 8.30-15.00
 • 24.10. klo 8.30-17.00 + illallinen
 • 25.10. klo 8.30-15.00

Kenelle

Kaikille perheyrityksen tuleville ja nykyisille omistajille. Suositeltavaa on, että samasta yrityksestä osallistuu useampi omistaja.

Mitä hyötyä?

 • Tiedät, mitä omistajastrategia sisältää.
 • Syvennät käsitystäsi omistajien arvoista.
 • Ymmärrät omistajien erilaisia rooleja ja niihin liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia.
 • Saat työkaluja omistajastrategian muodostamiseen.
 • Saat eväitä omistajien yhteistyöhön.

Ohjelma

Syyskuu

19.9. klo 8.30-17.00

Omistajastrategia prosessina - Arvot ja tarkoitus

CASE: Peter Therman, P. Therman Consulting Oy
CASE: Pekka Suominen, Raute Oyj
Kari Stenqvist, PwC
Krista Elo-Pärssinen, Perheyritysten liitto

Millainen on omistajastrategiaprosessi?
Mikä on omistamisemme tarkoitus?
Mitä arvoja omistamisellamme toteutamme?

Paikka: PwC Helsinki (Itämerentori 2, 00180 Helsinki)

+ Illallinen

20.9. klo 8.30-15.00

Omistamisen tahto, visio ja tavoitteet

CASE: Tero Luoma, Ensto Invest Oy (Toimitusjohtaja)
CASE: Pär-Gustaf Relander, Polttimo Group (HPJ)
CASE: Tomi Lantto, Antell Oy
Lauri Stadigh, Investment Professional, Partner, DevCo

Mikä on yhteinen unelmamme?
Mitä haluamme yhdessä omistaa ja saavuttaa?
Millaisella riskiprofiililla omistamme?

Paikka: PwC Helsinki (Itämerentori 2, 00180 Helsinki)

Lokakuu

24.10. klo 8.30-17.00

Omistajaperhe ja hallitus

CASE Philip Aminoff, HelvarMerca
CASE Toimitusjohtaja Topi Paananen, Peikko Group Oy
Ryhmätyöt

Miten omistajina käytämme valtaa?
Mitä lisäarvoa on perheen yhteisistä käytännöistä?

Paikka: Castrén & Snellman, Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki

+ Illallinen

25.10. klo 8.30-15.00

Omistajaperhe - vahvempi yhdessä

Miltton (TBC)
CASE Miia Porkkala, Aho Group
CASE Tuija Janakka, Bravemotion Oy
Ryhmätöiden purku

Millaisia omistajan rooleja on olemassa?
Mitä osaamista omistajilta vaaditaan?
Esimerkkejä omistajastrategioista

Paikka: Miltton, Sörnäisten rantatie 15, Helsinki

Puhujat

Peter Therman

Partner, P. Therman Consulting Oy

Peterin syvällinen ymmärrys ja kokemus perheyritysten dynamiikasta tekevät hänestä arvokkaan asiantuntijan sukupolvenvaihdoksen haasteissa. Hänen roolinsa omistajaneuvoston puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä useissa yrityksissä on antanut hänelle ainutlaatuisen näkökulman ja osaamisen, jotka ovat hyödyksi monille perheyrityksille.

Peterin työ on ollut merkittävää hänen auttaessaan yli 50 perhettä läpikäymään sukupolvenvaihdosprosessin, mikä on vahvistanut hänen asemaansa yhtenä alansa johtavista neuvonantajista Suomessa ja Ruotsissa.

 

Philip Aminoff

Hallitusammattilainen, Perheyritysten liitto

Philip Aminoffilla on pitkä kokemus oman suvun perheyhtiöiden (mm. Electrosonic Group Oy Ab, Helvar Merca Oy Ab,  ja Veho Oy Ab) johtamisesta ja hallitustyöskentelystä ja hän toimii useiden yhtiöiden hallituksissa. Hän toimii PL:n puheenjohtajana vuonna 2017-2020.

Topi Paananen

Toimitusjohtaja, Peikko Group Oy

Topi Paananen on Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja, ja toisen polven perheyrittäjä. Hänet valittiin Suomen parhaaksi kasvuyrittäjäksi 2020 EY Entrepreneur of the Year -kilpailussa. Hänen tavoitteenaan on omistaja-toimitusjohtajana yhdessä hallituksen kanssa muuttaa hidasliikkeistä rakennusalaa globaalisti uusilla Peikon ratkaisuilla, samalla monikertaisten Peikon liikevaihdon seuraavien vuosien aikana. 

Kari Stenqvist

Partneri, PwC

Kari Stenqvist toimii partnerina sekä vero- ja lakipalveluiden liiketoiminta-alueen vetäjänä PwC:n Omistajayrittäjä-palveluissa.  Hänellä on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus yritysverotuksen asiantuntijatehtävistä. 

Karin erityisalana on perhe- ja omistajayrittäjien kotimainen ja kansainvälinen verotus, sijoitustoiminnan rakenteet sekä yritysjärjestelyiden verotus ja toteutukset.   Sukupolvenvaihdosprosesseja hän hoitaa  kokonaisvaltaisesti kattaen sekä omistajastrategiaan liittyvät kysymykset, oikeudelliset näkökohdat että verotuksen. 

Krista Elo-Pärssinen

KTT, johtava asiantuntija, Perheyritysten liitto

KTT Krista Elo-Pärssinen johtaa Perheyritysten liitossa OPI-kokonaisuutta vastaten mm. Osaava omistaja -valmennuskokonaisuuden sisällöstä ja PL:n tutkimusyhteistyöstä. Elo-Pärssinen väitteli suurten suomalaisten perheyritysten omistajien arvoista ja yhteiskuntavastuusta vuonna 2007. Hänellä on usean vuoden kokemus Perheyritysten liitosta, mikä täydentää hänen akateemista asiantuntemustaan empirialla. Perheyrittäjyyden ja -omistajuuden lisäksi Elo-Pärssistä kiinnostaa vastuullisuusteemat.

Krista Elo-Pärssinen on kirjoittanut kirjat Perheyritys on enemmän (WsoyPro, 2010) yhdessä Eveliina Talvitien kanssa ja Uudistuva perheyritys - perhe, omistajuus ja liiketoiminta yhdessä Jarna Heinosen kanssa (Alma Talent, 2019).

Tero Luoma

Toimitusjohtaja, Ensto Invest Oy

Tero Luoma (KTM) on omistajuuden ammattilainen. Hän on omistaja ja toimii Taaleri Pääomarahastot Oy:n sijoitusjohtajana. Tero tekee väitöskirjaa omistajuudesta, vaikuttaa usean yhtiön hallituksessa, kirjoittaa Breathe Business -blogia ja on aktiivinen luennoitsija yliopistoissa ja yrityselämässä. Hän on kirjoittanut myös Osaava omistaja -kirjan.

Lokakuusta 2021 lähtien hän on toiminut Ensto Invest Oy:n toimitusjohtajana.

Miia Porkkala

Hallituksen puheenjohtaja, Aho Group Oy

Miia on toisen polven perheyrittäjä Aho Group Oy:ssä, jossa hän toimii tällä hetkellä hallituksen puheenjohtajana. Aho Groupissa on Miian lisäksi omistajina hänen neljä sisarustaan. Aho Groupiin toimii matkailu- ja terveydenhuoltoalalla. Miian johdolla on laadittu Ahon perheen omistajastrategia, jossa yhtenä tärkeänä osana on seuraavaan sukupolvenvaihdokseen valmistautuminen.

Pekka Suominen

Omistajaneuvoston puheenjohtaja, Raute Oyj

Pekka on 4. sukupolven omistaja Rautessa ja toimii omistajaneuvoston puheenjohtajana sekä yhtiön nimitysvaliokunnan jäsenenä. 

Rauten omistajat tekivät vuoden 2021 aikana uuden omistajastrategian, osana yhtiön strategiaprosessia. Prosessiin ja keskusteluihin osallistuivat lähes kaikki 55 sukuomistajaa. Pekka kertoo kuinka 90-luvulta lähtien käytössä ollut “Family Plan” päivitettiin tälle vuosituhannelle ja millaisia haasteita prosessin aikana tuli eteen. 
 

Tuija Janakka

Perustajaosakas, Bravemotion Oy

Tuijan intohimona on saada ihmiset ja yritykset loistamaan. Hänellä on takanaan 15 vuotta johtotehtävissä organisaation kehittämisen, henkilöstöjohtamisen ja yritysvastuun parissa.  Hän on myös Bravemotion Oy:n perustajaosakas. Bravemotion keskittyy yrityskulttuurin analysointiin ja kehittämiseen, yksilön ja organisaation kasvun ja muutosjoustavuuden vauhdittamiseen ja perheyritysten muutosmatkojen tukemiseen. Tavoitteena on luoda kestävä muutos periaatteella ”It’s a movie, not a snapshot”.

Pär-Gustaf "Pelle", Relander

Pär-Gustaf Relander "Pelle" on Polttimo Oy:n  viidennen polven perheyrittäjä,  omistaja sekä hallituksen puheenjohtaja. Pelle otti vetovastuun konsernissa isänsä jälkeen vuonna 2014 pitkän sukupolvenvaihdosprosessin tuloksena. Onnistunut sukupolvenvaihdosprosessi on johtanut konsernin yritysten suotuisaan tuloskehittymiseen viimeisen kymmenen vuoden aikana.  

Hän vaikuttaa perheyrityksensä ulkopuolella useammassa elintarvikealan yrityksen sekä alan yhdistysten hallituksissa sekä jäsenenä että puheenjohtajana.  

Henrik Paasikivi

Omistajaneuvoston jäsen, Oras Invest

Henrik on 3. sukupolven omistaja Oras Investissä, joka on teolliseen omistamiseen keskittynyt perheyritys. Henrik on ollut mukana perustamassa Oras Investin omistajaneuvostoa ja kehittämässä Oras Investin omistajastrategiaa. Hän on myös Erkki Paasikiven säätiön hallituksen jäsen, jossa hän on aktiivisesti ajanut säätiön uudistettua strategiaa eteenpäin.  

Tomi Lantto

Toimitusjohtaja, Antell Group Oy

Tomi Lantto (KTM, HHJ) on kolmannen polven perheyrittäjä Antellilla (www.antell.fi). Henkilöstöravintolayhtiön johtajana Tomi painottaa työhyvinvointia ja yrityskulttuurin tärkeyttä asiakastyytyväisyyden ja tuloksen tekijöinä. Aikaisemmin Lantto on toiminut mm. EK:n hallituksessa ja MaRan hallituksen puheenjohtajana.

Perheyritysten liitossa Lantto on toiminut eri työryhmien jäsenenä, sekä hallituksen varapuheenjohtajana. 

Osallistujilta kuultua

Hinta

 • Jäsenille: 1100 € (+ ALV)
 • Ei-jäsenille: 4100 € (+ ALV)

Early Bird -hinnat (15.6.2024)

 • Jäsenille: 800 € (+ ALV)
 • Ei-jäsenille: 3800 € (+ ALV)

Seuraavat osallistujat samasta yrityksestä -25 %.

Paikka

Helsinki
Yhteistyökumppaneiden tiloissa

PwC Helsinki (Itämerentori 2, 00180 Helsinki)
Castrén & Snellman, Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki
Miltton, Sörnäisten rantatie 15, Helsinki

Lisätietoja

Krista Elo-Pärssinen

KTT, johtava asiantuntija, Perheyritysten liitto

KTT Krista Elo-Pärssinen johtaa Perheyritysten liitossa OPI-kokonaisuutta vastaten mm. Osaava omistaja -valmennuskokonaisuuden sisällöstä ja PL:n tutkimusyhteistyöstä. Elo-Pärssinen väitteli suurten suomalaisten perheyritysten omistajien arvoista ja yhteiskuntavastuusta vuonna 2007. Hänellä on usean vuoden kokemus Perheyritysten liitosta, mikä täydentää hänen akateemista asiantuntemustaan empirialla. Perheyrittäjyyden ja -omistajuuden lisäksi Elo-Pärssistä kiinnostaa vastuullisuusteemat.

Krista Elo-Pärssinen on kirjoittanut kirjat Perheyritys on enemmän (WsoyPro, 2010) yhdessä Eveliina Talvitien kanssa ja Uudistuva perheyritys - perhe, omistajuus ja liiketoiminta yhdessä Jarna Heinosen kanssa (Alma Talent, 2019).

Asiasanat
Opi