Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Perheyritys - HHJ Helsinki

22
loka 19
marras

Aika
ti 22.10.2024
ti 19.11.2024

Paikka
Kauppakamarin koulutustilat, Helsinki

Ilmoittautuminen päättyy
15.10.2024

Hinta
Maksullinen

Ilmoittaudu

Esittely

Perheyritysten liiton ja HHJ:n yhteisenä tavoitteena on kehittää suomalaisten perheyritysten hallitustyötä. Hallitus on hyvin toimiessaan voimavara erityisesti perheyrityksen murrostilanteissa: kasvussa ja kansainvälistymisessä, yritystoiminnan uudistamisessa ja sukupolvenvaihdoksessa.

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ®) -kurssi sopii niin hallitustyöskentelyn aktivoimiseen kuin sen kehittämiseenkin. Kurssista on hyötyä hallitustyötä jo tekeville ja sitä vasta harkitseville. Kurssi auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia saamaan hallitustyöskentelystä aiempaa enemmän irti.

Kurssi sisältää käytännönläheisiä esimerkkejä erilaisten yritysten hallitustyöskentelystä ja sen merkityksestä menestyksessä. Kurssilla ratkotaan ryhmätöinä todellisten yritysten hallitustyön kysymyksiä.

Perheyritysten liiton ja HHJ:n yhteisenä tavoitteena on kehittää suomalaisten perheyritysten hallitustyötä. Yrittäjä, yritysjohto, omistajat ja rahoittajat tarvitsevat tuekseen eri alojen kokeneita asiantuntijoita ja liiketoimintaosaajia, jotta yritys kykenisi kaupallistamaan tuotteitaan, kasvamaan, uudistumaan ja laajentamaan markkina-alueitaan samalla säilyttäen kannattavuutensa. Myös erilaiset murrokset kuten sukupolvenvaihdokset, omistajamuutokset, kansainvälistyminen, kasvunopeus ja markkinahäiriöt ovat helpoimmin hallittavissa, kun yrityksestä löytyy laajalti kokemusta. Hallitustyöskentelyn avulla voidaan parhaiten sitoa yritykseen sen tarvitsemat ulkopuoliset resurssit toimivan johdon tai yrittäjän tueksi.

HHJ – Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi kokonaisuutena:

Kurssin laajuus:
Kurssi koostuu neljästä puolen päivän jaksosta (à 4-5h), joiden lisäksi on ryhmätyö (4–6h) ja lukupaketti.   Katso tarkempi aikataulu "Koulutukseen sisältyy" -kohdasta.

Sisältö:
Kurssilla käsitellään hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät) erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta ja käytännönläheisesti yritysesimerkkien avulla. 

HHJ -konsepti:
HHJ -konsepti on Tampereen kauppakamarin yhdessä Hallituspartnerit ry:n kanssa alulle panema valtakunnallinen koulutuskokonaisuus, jossa on mukana 19 kauppakamaria. HHJ -koulutuskokonaisuus koostuu HHJ -kurssista, HHJ -tutkinnosta, HHJ -puheenjohtajakurssista sekä HHJ -yhteisöstä.  

HHJ -tutkinto
HHJ -kurssiin osallistuneilla on mahdollisuus osallistua erilliseen Tampereen kauppakamarin järjestämään HHJ-tutkintotilaisuuteen. 

HHJ -yhteisö
HHJ -yhteisön jäseneksi pääsevät HHJ -kurssin suorittaneet henkilöt eri kauppakamarien alueilta. 

Tervetuloa aktivoimaan ja kehittämään hallitustyöskentelyä Perheyritys-HHJ® -kurssille!

 

Kurssi on Perheyritysten liiton jäsenille jäsenetuhintainen.

Koodin alennukseen lyöydät viikkokirjeestä, tai tapahtuma- ja valmennuskoordinaattorilta sähköpostitse: emma.martela@perheyritys.fi

 

 

Kenelle

Perheyritysten omistajille

Perheyritysten hallituksen jäsenille ja johdolle

Henkilöille, jotka etsivät hallituspaikkaa perheyrityksestä

Mitä hyötyä?

  • Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ®) -kurssi sopii niin hallitustyöskentelyn aktivoimiseen kuin sen kehittämiseenkin.
  • Kurssista on hyötyä hallitustyötä jo tekeville ja sitä vasta harkitseville.
  • Kurssi auttaa myös yrittäjiä ja yritysjohtajia saamaan hallitustyöskentelystä aiempaa enemmän irti.

Ohjelma

22.10.2024

Hyvä hallintotapa

29.10.2024

Hallituksen ja hallitustyön organisointi

5.11.2024

Strategiatyö

12.11.2024

Ryhmätyöiltapäivä

19.11.2024

Yrityksen talouden seuranta ja ohjaus

Hinta

Jäsenetuhinta: 2 650,00 €

Kysy koodia: emma.martela@perheyritys.fi

Paikka

Kauppakamarin koulutustilat, Helsinki
Kalevankatu 12, 2. krs, 00100 Helsinki

Lisätietoja

Krista Elo-Pärssinen

puh. 0400 254 004

Asiasanat
Hallitustyö