Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Perheyritystutkijatapaaminen – Omistajuus Suomessa

22
syys

Aika
to 22.09.2022
Klo 10:00 - 18:00

Paikka
Fennia

Ilmoittautuminen päättyy
20.09.2022

Hinta
Maksuton

Ilmoittautuminen suljettu

Esittely

Tule tapaamaan perheyritystutkijoita ja verkostoitumaan!

Tapaamisen tavoitteena on edistää suomalaisten perheyrittäjyyttä tutkivien verkostoitumista ja kokemusten jakamista tutkimuksen teosta ja tuloksista. Tapaamisessa sinulla on mahdollisuus esittää tutkimusideoitasi tai tutkimustuloksiasi, joihin saat sparrausta muilta tutkijoilta.  

Tutkimusesittelyjen lisäksi ohjelmassa muun muassa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun omistajuuden professori Samuli Knüpfer kertoo rekisteriaineistoista omistajuuden tutkimuksessa ja Pauligin omistajaneuvoston varapuheenjohtaja ja Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Jessica Jungell-Michelsson avaa Pauligin vastuullista omistajuutta. 

Tilaisuus on osallistujille maksuton. 

Tilaisuuden jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua myös Vuoden 2022 Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnon julkistamistilaisuuteen, jonka järjestää Boardman LJT. Tilaisuudessa ovat mukana PL:n lisäksi myös Suomen Yrittäjät, EK ja Keskuskauppakamari.

Tilaisuudessa kuulemme voittaneen tutkimuksen esittelyn. Lisäksi ohjelmassa on mm. keskustelua tutkimustiedon hyödyntämisestä sekä vapaata verkostoitumista. Tarkempi ohjelma julkistetaan hieman myöhemmin. 

Tervetuloa mukaan verkostoitumaan ja keskustelemaan suomalaisen yrittäjyystutkimuksen sekä tutkimuksen ja käytännön yhteistyön edistämisestä!

Ajankohdat

22.9.2022 klo 10.00-18.00

Kenelle

Ensisijaisesti perheyritystutkijoille, mutta myös muille perheyritystutkimuksesta kiinnostuneille 

Mitä hyötyä?

  • Pääset jakamaan tutkimusideoitasi ja -tuloksiasi
  • Saat palautetta ja vinkkejä tutkimuksen tekemiseen
  • Pääset ideoimaan parempaa perheyritystutkimusta
  • Tutustut muihin perheyritystutkijoihin ja heidän tutkimuksiinsa

Ohjelma

22.9.2022

10.00

Aamukahvi

10.30

Tervetuloa

Tutkimustyöryhmän puheenjohtaja Lena Jungell, Perheyritysten liitto ry

10.45

Rekisteriaineistot omistajuuden tutkimuksessa

Omistajuuden professori Samuli Knüpfer, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

11.30

Vastuullinen omistajuus - CASE Paulig

Omistajaneuvoston varapuheenjohtaja Jessica Jungell-Michelsson

12.15

Lounas

13.00

Perheyritykset omistajanvaihdosbarometrissa

Vararehtori Elina Varamäki, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

13.30

Tutkimuspapereiden esittely

14.30

Verkostoitumistauko

15.00-18.00

Vuoden 2022 Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnon julkistamistilaisuus

Puhujat

Lena Jungell

Tutkimustyöryhmän puheenjohtaja, PL

Lena edustaa Fazerin omistajasuvun neljättä polvea ja on omistajaneuvoston jäsen. Lisäksi hän tekee väitöskirjaa Hankenilla perheyritysten omistajaperheiden sisäisistä hallintokäytännöistä eli family governance -rakenteista.

SAMULI KNÜPFER

Omistajuuden professori, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Kauppatieteiden tohtori (KTT), professori Samuli Knüpfer toimii omistajuuden professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Professuurin tavoitteena on liittää omistajuus kiinteäksi osaksi akateemista tutkimusta ja opetusta, vahvistaa suomalaista omistajuuden kulttuuria ja omistajaosaamista sekä tuottaa laadukasta tutkimustietoa yhteiskunnallisen keskustelun ja päätösten tueksi.

Jessica Jungell-Michelsson

Omistajaneuvoston varapuheenjohtaja, Paulig

Jessica kuuluu Pauligin omistajaperheen 5. sukupolveen ja toimii tällä hetkellä omistajaneuvoston varapuheenjohtajana. Hän on aikaisemmin ollut myös Paulig Groupin hallituksen tarkkailijajäsen.

Jessica on myös Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteellisen tiedekunnan taloustieteen osaston väitöskirjatutkija Kestävyystieteen instituutissa. Hänen tutkimusintressinsä liittyvät kestävään ruokajärjestelmään ja elintarvikealan yrityksiin.

Elina Varamäki

Vararehtori, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Kauppatieteiden tohtori Elina Varamäki on Seinäjoen ammattikorkeakoulun vararehtori ja Vaasan yliopiston dosentti. Hänen taustansa on yrittäjyyden tutkimuksessa ja vuodesta 1999 lähtien hän on ollut mukana pk-yritysten omistajanvaihdoksiin liittyvissä tutkimuksissa yhdessä Seinäjoen ammattikorkeakoulun muiden yrittäjyystutkijoiden kanssa. SeAMKin tutkijaryhmän tavoitteena on, että omistajanvaihdosten edistäminen perustuu tutkittuun tietoon.

Paikka

Fennia
Kyllikinportti 2, Helsinki
Asiasanat