Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Round Table: Vastuullinen sijoittaminen

17
kesä

Aika
ma 17.06.2024
Klo 17:00 - 19:00

Paikka
PL:n toimisto

Ilmoittautuminen päättyy
10.06.2024

Hinta
Maksuton

Ilmoittaudu

Esittely

Tervetuloa Round Table -keskustelutilaisuuteemme, joka keskittyy ajankohtaiseen aiheeseen: Vastuullinen sijoittaminen

Vastuulliset yritykset toimivat mahdollisimman kestävällä tavalla, ottavat huomioon vaikutuksensa ympäristössä ja yhteiskunnassa samalla tähdäten kannattavaan liiketoimintaan. Vastuullisesti toimiva yritys on elinvoimainen ja menestyvä myös pitkällä tähtäimellä. Myös perheyritysten keskeisenä tavoitteena on ylisukupolvinen kestävä kehitys. 

Myös sijoitusstrategialla on merkittävä vaikutus yrityksen vastuullisuuteen. Round Table keskustelutilaisuutta alustavat omien perheyritystensä Nextit, jotka omalla toiminnallaan ovat edistäneet oman perheyrityksensä vastuullisuutta sijoittamisen keinoin.

 

Round Table -keskustelutilaisuus on suunnattu ensisijaisesti Nexteille, ja Now Gen:lle, eli perheyritysten täysi-ikäisille tuleville tai nykyisille jatkajille. Osallistumiseen ei vaadita ennakkotietoja teemasta - kiinnostus riittää. Tilaisuudessa on tarjolla myös pientä syötävää ja juotavaa.

Tavoitteenamme on innostava ja antoisa keskustelu, joka kannustaa luomaan konkreettisia ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja kestävän energiakulutuksen edistämiseksi. Avoimen ja luottamuksellisen keskustelun takaamiseksi sovellamme tilaisuudessa Chatham House -sääntöä. Ilmoittautumalla tapahtumiimme sitoudut myös liiton eettiseen ohjeistoon

 

Round Table -tilaisuus on maksuton ja avoin vain Perheyritysten liiton jäsenille. Paikkoja on 30 ensiksi ilmoittautuneelle. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja peruuttamattomasta no showsta veloitamme 60 euroa.

 

Mikä tai kuka on Next? 

Next-toiminnan tavoitteena on vahvistaa jatkajien osaamista, luoda verkostoja ja tukea Nextien kehittymistä vastuullisiksi ja osaaviksi omistajiksi. Järjestämme jatkajille räätälöityjä verkostoitumistapahtumia ja valmennuksia, sekä vierailemme vuosittain useassa perheyrityksessä. Nextit ovat iältään, koulutukseltaan ja maantieteelliseltä sijainniltaan monipuolinen joukko (viitteellinen ikä noin 18-35 vuotta). Osa on mukana perheyrityksen operatiivisessa toiminnassa, mutta moni ei. Työ perheyrityksessä ei siis ole edellytys osallistumiselle! Next-toiminta on oiva tapa haarukoida omaa roolia perheyrityksessä. 

Oletko jo tutustunut Nextin polkuun? Löydät sen täältä!

Ajankohdat

17.6. klo 17-19

Kenelle

Tilaisuus soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille Perheyritysten liiton jäsenille - erityisesti perheyritysten jatkajasukupolville.

Mitä hyötyä?

  • Mielenkiintoista keskustelua toisten liiton jäsenten kanssa
  • Mahdollisuus verkostoitua

Ohjelma

17:00-18:30

Round Table keskustelu

Alustajina Krista Halttunen (Halton Ventures), Anni Koponen (Infinit Capital Oy) ja Erik Wikström (Sarlin Group).

18:30-19:00

Verkostoitumista

Puhujat

Erik Wikström

Head of ESG, Fondita Rahastoyhtiö Oy

Erik Wikström vastaa Fondita Rahastoyhtiön vastuullisesta sijoittamisesta. Erik on suorittanut kaksoistutkinnon, maisteritutkinnon taloustieteistä Hankenilta ja diplomi-insinöörin maisteritutkinnon Tukholman Kuninkaallisesta teknillisestä korkeakoulusta. Tällä hetkellä hän toimi myös hallituksen jäsenenä mm. Finsifissä ja Ympäristöjohtamisen yhdistyksessä. Erik Wikström on Perheyritysten liiton jäsen ja kuuluu Sarlin Group Oy Ab:n omistajasukuun.

Krista Halttunen

PhD,
Tutkija, Oxfordin yliopisto
Hallituksen jäsen, Halton Group

Krista Halttunen on Sustainable Finance-alan eli kestävän kehityksen rahoituksen tutkija Oxfordin yliopistossa. Hän on perheyrityksensä Halton Groupin ja sen emoyhtiön Halton Venturesin hallitusten jäsen. Krista valmistui tohtoriksi Imperial Collegesta vihreää energiasiirtymää tutkivalla väitöskirjalla. Hän on työskennellyt mm. liikkeenjohdon konsulttina Boston Consulting Groupissa ja opiskellut fysiikkaa ja filosofiaa Oxfordin yliopistossa.

Anni Koponen

Vastuullisuuspäällikkö, Hallituksen jäsen

Koponen työskentelee Metsä Tissuella vastuullisuuspäällikkönä. Lisäksi hän toimii perheyrityksessään Infinit Capitalissa hallituksen jäsenenä. Aiemmin hän työskennellyt mm. vastuullisuuden asiantuntijana PwCllä.

Hinta

Maksuton, mutta peruuttamattomasta no show:sta veloitamme 60 €.

Paikka

PL:n toimisto
Salomonkatu 17 A, 6 krs.
Asiasanat