Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Strateginen johtaminen II

8
helmi 17
touko

Aika
to 08.02.2024
pe 17.05.2024

Paikka
Yhteistyöyritysten tiloissa Helsingissä. Toukokuun osio Italiassa.

Ilmoittautuminen päättyy
08.01.2024

Hinta
Maksullinen

Ilmoittautuminen suljettu

Esittely

UUSI OHJELMA!
Oletko jo kokeneempi johtaja, ja haluat kehittää osaamistasi strategisen ennakoinnin ja muutosjohtamisen osalta? Kiinnostaako sinua uudet liiketoimintamallit ja tekoäly tai haluatko verkostoitua kansainvälisesti? Strateginen johtaminen II valmennus on juuri sinulle! Ilmoittaudu mukaan helmikuussa 2024 starttaavaan valmennusohjelmaan.

VALMENNUKSEN TAVOITTEENA ON OMISTAJANÄKÖKULMASTA: 

 • kasvattaa osaamista ja antaa eväitä strategiseen ennakointiin 
 • vahvistaa ymmärrystä tekoälyn vaikutuksesta liiketoimintaan
 • kehittää yrityksesi kyvykkyyksiä ja muutosjohtamista 

Oppimismuotoina ovat asiantuntijaluennot, case-tarinat, muiden osallistujien kokemuksista oppiminen, aktiivinen yhdessä työskentely ja kirjallisuus. Puhujat ovat arvostettuja ja kokeneita professoreja ja asiantuntijoita, joiden lähestymistapa on käytännönläheinen. 

Valmennuspäiviä isännöivät PL:n strategiset yhteistyöyritykset, jotka tuovat oman erityisosaamisensa päivän teemaan.

Ilmoittautuminen päättyy 8.1. Huomioithan, että valmennuksessa on rajallisesti tilaa, ja se saattaa täyttyä jo ennen ilmoittautumisajan umpeutumista. Voit halutessasi ilmoittautua valmennuksen yksittäisiin osioihin, ole tällöin suoraan yhteydessä: Krista Elo-Pärssiseen

Valmennus on osa Osaava Omistaja -kokonaisuutta.

Ajankohdat

 • 8.-9.2.2024 Helsinki
 • 21.-22.3.2024 Helsinki
 • 18.-19.4.2024 Helsinki
 • 15.-17.5.2024 Italia

Kenelle

Ohjelma on räätälöity ensisijaisesti perheyritysten omistajille, hallituksen jäsenille ja operatiivisille johtajille, jotka ovat käyneet STRAT I tai heillä on muutoin vastaavat tiedot. 

Mitä hyötyä?

 • Ohjelma antaa eväitä perheyrityksen uudistumiseen ja johtamiseen.
 • Lisäksi ohjelma tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen ja kokemuksien jakamiseen muiden saman taustan omaavien kanssa

Ohjelma

Strategisen johtamisen ennakointi

8.-9.2.2024

Strategiakonsultti Petri Rikkinen, Swanlake Strategy Oy ja Apulaisprofessori Eeva Villkkumaa, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

• Miksi strateginen ennakointi on tärkeää ja mitkä ovat sen liiketoimintahyödyt?
• Millaiset ovat strategisen ennakoinnin menetelmät?
• Miten voin soveltaa ennakoinnin menetelmiä strategisessa johtamisessa?

Uudet liiketoimintamallit ja tekoäly

21.-22.3.2024

Strategisen johtamisen professori Timo O. Vuori ja työelämäprofessori Tero Ojanperä, Aalto-yliopisto

• Mikä on alustastrategia?
• Miten tekoäly muuttaa liiketoimintamalleja?

Organisaation kyvykkyydet ja muutosjohtajuus

18.-19.4.2024

Paula Kilpinen ja Petteri Kilpinen, Uusi Agenda Oy

• Miten hyödyntää kyvykkyyksiä yrityksen arvonluonnin ja kilpailuedun lähteenä?
• Miten johtaa muutosta?

SPGC Global Family Business Summit, Amalfin rannikko, Italia

15.-17.5.2024

THE PATHWAY TO GOOD - Sustaining Family Business Legacy for Wellbeing

Kansainvälinen verkostoitumiskonferenssi perheyritysten omistajille ja tutkijoille
https://spgcfb.org/global-summit-2024

Puhujat

Eeva Vilkkumaa

Apulaisprofessori, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Eeva Vilkkumaa on apulaisprofessori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Tutkimuksessaan Eeva kehittää ja soveltaa matemaattisia päätöstukimenetelmiä skenaarioinnin ja robustien, skenaariopohjaisten strategiaportfolioiden rakentamisen tueksi epävarmoissa toimintaympäristöissä.

Lisäksi Eeva toimii ylimmän johdon kouluttajana Aalto Executive Educationissa ja liikkeenjohdon neuvonantajana asiakashankkeissa. Eeva on hiljattain palkittu vuoden yhteiskunnallisena vaikuttajana Helsingin kauppakorkeakoulun tukisäätiön toimesta.

Petri Rikkinen

Perustaja, strategiakonsultti, Swanlake Strategy Oy

Petri Rikkinen on kokenut strategiakonsultti. Petri on auttanut yrityksiä eri toimialoilta uudistamaan liiketoimintaansa ja vahvistamaan kilpailukykyään nopeasti digitalisoituvassa markkinassa. Petri tekee myös jatko-opintoja Eevan tiimissä ja tutkii matemaattisten mallien mahdollisuuksia strategiatyön tukena erityisesti johtamisen näkökulmasta.

Petrillä on erinomainen kyky tunnistaa nousevia ilmiöitä ja kuvata muutosta konkreettisiksi suunnitelmiksi sekä strategioiksi, joihin ihmisten on helppo sitoutua.

Paula Kilpinen

Liiketoimintajohtaja, Henley Business School

Paula Kilpinen (KTT) on johdon neuvonantaja ja coach, jonka intohimona on inhimillisempi työelämä. Hän työskentelee liiketoimintajohtajana Henley Business Schoolissa ja toimii Unicefin hallituksessa. Paula on kirjoittanut palkitun väitöskirjan kyvykkyyksien kehittämisestä, sekä kirjan Inhimillinen strategia, joka valittiin viiden parhaan joukkoon Suomen Ekonomien Bisneskirja-kilpailussa. Lisäksi Paula on valittu 25 johtajakuiskaajan joukkoon (Kauppalehti Fakta) ja vuoden puhujaksi tulevaisuuden johtamisesta (Myspeaker).

Paulalla ja Petterillä on yhteinen perheyritys, Uusi Agenda Oy, jonka puitteissa he käyvät valmentamassa ja pitämässä puheenvuoroja. Perheeseen kuuluu myös viisi aktiivista poikaa.

 

Petteri Kilpinen

Johdon valmentaja, Aava Virta hyvinvointipalvelut

Petteri Kilpinen on Aava Virta hyvinvointipalveluiden liiketoimintajohtaja ja johdon valmentaja, tietokirjailija, luennoitsija, Uefa Pro -kouluttaja ja aktiivinen juoksija. Hänen tavoitteena on parantaa kiireisten ja kunnianhimoisten ihmisten henkistä, sosiaalista ja fyysistä hyvinvointia, ja varmistaa siten niin johtajien, työntekijöiden kuin yritysten mahdollisuuksia onnistua saavuttamaan tavoitteensa.

Paulalla ja Petterillä on yhteinen perheyritys, Uusi Agenda Oy, jonka puitteissa he käyvät valmentamassa ja pitämässä puheenvuoroja. Perheeseen kuuluu myös viisi aktiivista poikaa.
 

Tero Ojanperä

Työelämäprofessori, Aalto-yliopisto

Pohjoismaiden suurimman tekoäly-yrityksen Silo AI:n hallituksen puheenjohtaja ja yksi perustajista sekä Aalto-yliopiston työelämäprofessori. Tero on toiminut aiemmin Nokian teknologiajohtajana ja johtokunnan jäsenenä.

Timo O. Vuori

Strategisen johtamisen professori, Aalto-yliopisto

Timo O. Vuori on strategisen johtamisen professori Aalto-yliopistossa. Hänen tutkimuksensa strategisen johtamisen psykologisesta puolesta on saanut merkittävää kansainvälistä tunnustusta. Hän on opettanut ja esittänyt tutkimuksiaan maailman johtavissa yliopistoissa, kuten Harvard ja INSEAD.

Osallistujilta kuultua

Hinta

 • Jäsenille: 3900 € (+ ALV)
 • Ei-jäsenille: 5000 € (+ ALV)

Early Bird -hinnat (29.11.2023)

 • Jäsenille: 3500 € (+ ALV)
 • Ei-jäsenille: 4600 € (+ ALV)

Yksittäisen osion hinta

 • Jäsenille: 1100 € (+ALV)
 • Ei-jäsenille: 1400 €  (+ALV)

Seuraavat osallistujat samasta yrityksestä saavat 20 % alennuksen osallistumismaksusta. Hintaan sisältyy lounaat ja illallinen, sekä osallistuminen SPGC-konferenssiin. Matkat ja majoitukset eivät kuulu hintaan.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan vain yksittäiseen osioon, olethan suoraan yhteydessä krista.elo-parssinen@perheyritys.fi

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 8.1.2024. Sen jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme 50 % valmennuksen osallistumismaksusta ja alle viikkoa ennen tapahtumaa tulleista peruutuksista veloitamme 100% valmennuksen osallistuymismaksusta.

Tutustuthan peruutusehtoihin tarkemmin täällä.

Paikka

Yhteistyöyritysten tiloissa Helsingissä. Toukokuun osio Italiassa.

Lisätietoja

Krista Elo-Pärssinen

Johtava asiantuntija

KTT Krista Elo-Pärssinen johtaa Perheyritysten liitossa OPI-kokonaisuutta vastaten mm. Osaava omistaja -valmennuskokonaisuuden sisällöstä ja PL:n tutkimusyhteistyöstä. Elo-Pärssinen väitteli suurten suomalaisten perheyritysten omistajien arvoista ja yhteiskuntavastuusta vuonna 2007. Hänellä on usean vuoden kokemus Perheyritysten liitosta, mikä täydentää hänen akateemista asiantuntemustaan empirialla. Perheyrittäjyyden ja -omistajuuden lisäksi Elo-Pärssistä kiinnostaa vastuullisuusteemat.

Krista Elo-Pärssinen on kirjoittanut kirjat Perheyritys on enemmän (WsoyPro, 2010) yhdessä Eveliina Talvitien kanssa ja Uudistuva perheyritys - perhe, omistajuus ja liiketoiminta yhdessä Jarna Heinosen kanssa (Alma Talent, 2019).

Asiasanat
Opi