Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Sukupolvenvaihdoshuojennus perheyhtiöissä - uuden oikeuskäytännön vaikutukset

11
kesä

Aika
ti 11.06.2024
Klo 10:00 - 11:00

Paikka
Webinaari

Ilmoittautuminen päättyy
10.06.2024

Hinta
Maksuton

Ilmoittautuminen suljettu

Esittely

Webinaarissa käsitellään uutta oikeuskäytäntöä erityisesti arvopaperikauppaa ja muuta sijoitustoimintaa harjoittavien perheyritysten näkökulmasta.

Perintö- ja lahjaverotuksessa voidaan soveltaa ns. sukupolvenvaihdoshuojennusta, kun perintöön tai lahjaan sisältyy yrityksen osa. Etenkin silloin, kun perheyhtiön toiminta tai merkittävä osa siitä muodostuu arvopaperikaupasta ja muusta sijoitustoiminnasta joudutaan tekemään rajanvetoa siinä, milloin yhtiötä pidetään laissa tarkoitettuna, huojennuksen oikeuttavana yrityksenä.

Webinaarissa käydään läpi uuden oikeuskäytännön vaikutukset huojennuksen soveltamiseen ja käytännön mahdollisuudet vaikuttaa asiaan. Aamun puhujavieraat ovat PwC:n veroasiantuntijat Matti Kilpeläinen ja Kari Stenqvist.

Kuinka toimimalla huojennusta voidaan edistää ja mitä olisi hyvä välttää? Samalla käsitellään myös käyttöomaisuusosakkeiden luovutusvoittoon liittyvää uutta oikeuskäytäntöä siltä osin, kun se voi vaikuttaa myös sukupolvenvaihdoshuojennuksen soveltamiseen.

Webinaari toteutetaan yhteistyössä kumppanimme PwC:n kanssa.

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille Perheyrityksen liiton jäsenille.

Tervetuloa!

Kenelle

Tilaisuus soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille PL:n jäsenille.

Mitä hyötyä?

  • Ajankohtaista asiaa
  • Asiantuntijoiden vinkkejä

Puhujat

Matti Kilpeläinen

Veroasiantuntija, PwC

Matti on työskennellyt veroasiantuntijana PwC:llä vuodesta 2013. Hän on työssään erikoistunut perheyhtiöiden verotukseen ja on osallistunut kymmenien sukupolvenvaihdosten suunnitteluun ja toteutukseen.

Kari Stenqvist

Partneri, PwC

Kari Stenqvist toimii partnerina sekä vero- ja lakipalveluiden liiketoiminta-alueen vetäjänä PwC:n Omistajayrittäjä-palveluissa.  Hänellä on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus yritysverotuksen asiantuntijatehtävistä. 

Karin erityisalana on perhe- ja omistajayrittäjien kotimainen ja kansainvälinen verotus, sijoitustoiminnan rakenteet sekä yritysjärjestelyiden verotus ja toteutukset.   Sukupolvenvaihdosprosesseja hän hoitaa  kokonaisvaltaisesti kattaen sekä omistajastrategiaan liittyvät kysymykset, oikeudelliset näkökohdat että verotuksen. 

Paikka

Webinaari

Lisätietoja

Pauliina Tornberg

tapahtumatuottaja

Asiasanat