Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Syyskokous ja -seminaari: Ihan perheestä

11
marras

Aika
ke 11.11.2020
Klo 10:00 - 16:00

Paikka
Livestream

Ilmoittautuminen
10.11.2020

Hinta
Jäsenille 0 € (+ ALV) / Ei jäsenille 125 € (+ ALV)

Ilmoittautuminen suljettu

Esittely

Perheyrityksillä on ainutlaatuisia luontaisia voimavaroja, jotka auttavat selviytymään tiukan paikan tullen. Yksi näistä voimavaroista on omistajaperheen yhtenäisyys eli business family cohesion.

Perheyritysten liiton vuoden suurin tapahtumapäivä järjestetään keskiviikkona 11.11.2020 ja mukaan pääset vaikka kotisohvalta omalta käsin! Poikkeuksellinen aika vaatii poikkeuksellisia järjestelyjä, joten tilaisuus lähetetään livestriiminä suorana Perheyritysten liiton toimistolta.

Päivä alkaa Perheyritysten liiton syyskokouksella. Kokouksen jälkeen ohjelmassa on mm. Matti Koiranen- ja PL Lähettiläs 2020 -palkintojen jako.

Iltapäivän seminaarin avaa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. Tämän jälkeen perehdymme family cohesion -teemaan kansainvälisen perheyritystutkimusakatemia IFERAn puheenjohtajan Torsten Pieperin johdolla, sekä kuulemme mielenkiintoiset perheyritys-caset jäseniltämme Snellmanilta ja Saxolta. Seminaariohjelma huipentuu Vuoden Perheyritys 2020 -palkinnon jakoon. 

Tervetuloa seuraamaan mielenkiintoista ohjelmaa ja osallistumaan keskusteluun!

***

HINNASTO

  • Syyskokous: 0€ (Avoin vain Perheyritysten liiton jäsenille)
  • Ihan perheestä -seminaari: 0€ jäsenille / 125€ ei-jäsenille

HUOM! Aiemmasta poiketen, tarjoamme yhteistyökumppaneidemme kanssa seminaarin kaikille jäsenillemme täysin veloituksetta. Mikäli olet jo ilmoittautunut kokoukseen ja/tai seminaariin, kutsulinkki tapahtumaan tulee sinulle normaalisti sähköpostilla.

Kenelle

Syyskokous on tarkoitettu vain Perheyritysten liiton jäsenille. Seminaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille perheyritysten omistajille ja edustajille.

Mitä hyötyä?

  • Tapaat tuttuja ja verkostoidut
  • Mielenkiintoista ohjelmaa ja puhujia
  • Ajankohtaisia perheyrityscaseja

Ohjelma

Syyskokous

10.00-11.30

Perheyritysten liiton syyskokous

Seminaari: Ihan perheestä

12.30

Tervetuloa Ihan perheestä -seminaariin!

Raine Tiessalo, viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö, Perheyritysten liitto

12.30-13.00

Asiantuntijapuheenvuoro

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko

13.00-13.15

Kahvitaukokeskustelu

Raine Tiessalo & Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Auli Hänninen

13.15-14.15

Keynote: How to build strong families and lasting legacies -- The critical role of cohesion

Dr. Torsten M. Pieper, Associate Professor of Management, Belk College of Business, UNC

14.15-14.30

Tauko

14.30-15.00

Studiokeskustelu: Kolme oppia perheen yhtenäisyydestä

Charlotta Björnberg-Paul, hallituksen puheenjohtaja, Saxo Oy

Haastattelijana Perheyritysten liiton jäsenpalvelupäällikkö Mikko Pellinen

15.00-15.30

Studiokeskustelu: Miten perheen yhtenäisyyttä rakennetaan, kun omistajia on paljon? Mitkä ovat vahvuudet ja haasteet?

Staffan Snellman, vientijohtaja, Snellman Lihanjalostus Oy

Haastattelijana Perheyritysten liiton jäsenpalvelupäällikkö Mikko Pellinen

15.30-15.45

Peter Fazer -palkinto 2020

15.45-16.00

Yhteenveto ja päätössanat

Philip Aminoff, puheenjohtaja, Perheyritysten liitto

Puhujat

Annika Saarikko

Tiede- ja kulttuuriministeri

Annika Saarikko valmistui vuonna 2002 ylioppilaaksi huittislaisesta Lauttakylän lukiosta, vuonna 2008 kasvatustieteen kandidaatiksi Turun yliopistosta pääaineenaan kasvatustiede ja keväällä 2013 filosofian maisteriksi pääaineenaan mediatutkimus.

Saarikko on työskennellyt usean keskustalaisen ministerin erityisavustajana vaalikaudella 2007–2011.

Hän toimi perhe- ja peruspalveluministerinä vuosina 2017–2019 Juha Sipilän hallituksessa. Antti Rinteen hallituksessa hän toimi tiede- ja kulttuuriministerinä runsaat kaksi kuukautta ennen kuin jäi äitiyslomalle elokuun alussa 2019. Tiede- ja kulttuuriministeriksi hän palasi 6. elokuuta 2020. 

Politiikan lisäksi Saarikko on työskennellyt muun muassa tiedottajana ja toimittajana.

Saarikko valittiin Suomen Keskustan puheenjohtajaksi syyskuussa 2020. Puolueen varapuheenjohtajana hän toimi vuosina 2010–2016. Hänet valittiin kansanedustajaksi ensimmäisen kerran vuoden 2011 vaaleissa. Turun kaupunginvaltuuston jäsen hän oli vuodesta 2013 kevääseen 2020. 

Dr. Torsten M. Pieper

Associate Professor of Management, Belk College of Business at The University of North Carolina

Torsten M. Pieper is Associate Professor of Management in the Belk College of Business at The University of North Carolina in Charlotte (USA) and has spent over 20 years researching and writing about family business.  His work has earned several international awards and recognitions.  Dr. Pieper is President of the International Family Enterprise Research Academy (IFERA), and Editor-in-Chief of the Elsevier title Journal of Family Business Strategy (JFBS).  He grew up in a multinational family business (manufacturer of building materials) and is fluent in German, French and English.

Charlotta Björnberg-Paul

hallituksen puheenjohtaja, Saxo Oy

Charlotta Björnberg-Paul toimii perheensä monialakonserni Saxo Oy:n hallituksen puheenjohtajana, listatun TF Bank Ab konsernin sekä joustopakkausmateriaaliyritys Paptic Oy:n hallituksen jäsenenä, yrittäjänä Anki Rugs -yrityksessään ja perustajana markkinointipalvelujen ostopalvelu-alustayritys Superskills Oy:ssä. Hän investoi myös aktiivisesti uusien teknologioiden alkuvaiheen yrityksiin. 

Aikaisemmin Björnberg-Paul työskenteli 15 vuotta erilaisissa operatiivisissa päällikkö- ja johtotehtävissä kansainvälisessä paperiteollisuudessa Myllykoski Oyjissä ja UPM:ssä. Hän oli sukuyhtiön osakkaana vuodesta 1986, työntekijänä vuodesta 1999, viestintäjohtajana ja konsernijohdon jäsenenä 2006 - 2010 ja hallituksen jäsenenä 2010 – 2011. Hän toimi Myllykosken perheneuvoston puheenjohtajana 2000-2006.

 

Staffan Snellman

vientijohtaja, Snellman Lihanjalostus Oy

Staffan Snellman toimii Snellmanin Lihanjalostus Oy:n vientijohtajana ja hän edustaa toista sukupolvea perheyritys Snellman Oy:ssä. Staffanilla on pitkä kokemus elintarvikealalta ja hän on toiminut erilaisissa tehtävissä Snellmanilla jo yli 40 vuoden ajan. Tänä päivänä hän vastaa yrityksen kansainvälisestä liiketoiminnasta.

Osallistujilta kuultua

Hinta

  • Jäsenille: 0 € (+ ALV)
  • Ei-jäsenille: 125 € (+ ALV)

HUOM! Aiemmasta poiketen, tarjoamme yhteistyökumppaneidemme kanssa seminaarin kaikille jäsenillemme täysin veloituksetta. Mikäli olet jo ilmoittautunut kokoukseen ja seminaariin, kutsulinkki tapahtumaan tulee sinulle normaalisti sähköpostilla.

Seminaarin osallistumismaksu ei-jäsenille on 125 euroa + ALV 24%. 

Paikka

Livestream
Zoom

Lisätietoja

Pauliina Tornberg

tapahtumatuottaja

+358 45 7881 8260

Asiasanat
Tilaa uutiskirjeemme tästä