Uutishuone / Ajankohtaista

Perheyritysten liitto EK:n omistajuusraportista: Omistajuus tulisi huomioida tulevassa hallitusohjelmassa

Julkaistu 21.09.2017

Perheyritysten liitto pitää tärkeänä, että tulevassa vuoden 2019 hallitusohjelmassa huomioidaan omistajuus, hallituspohjasta riippumatta. Erityisen tärkeää on, että yrityksen jatkuvuuden takaaminen eri yritysmuodoissa turvataan. Sukupolvenvaihdokset eivät saa vaikeuttaa yritysten investointikykyä ja työllistämistä.

Perheyritysten liiton hallituksen puheenjohtaja Heikki Kovanen sanoo liiton pitävän hyvänä sitä, että Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tuore omistajuusraportti nostaa omistajuuden merkityksen yritysten toiminnassa arvoonsa.

-       Olemme EK:n esityksistä samoilla linjoilla ja hienoa, että omistajuuteen liittyvät näkökohdat tulevat tälläkin tavalla esille, Kovanen sanoo.

EK julkaisi tänään torstaina suomalaisen omistajuuden toimintaohjelman, jossa esitetään konkreettisia toimia suomalaisen omistajuuden edistämiseksi ja vahvistamiseksi. Toimenpiteet liittyvät muun muassa verotuksen ennakoitavuuden ja kannustavuuden parantamiseen sekä yritystoiminnan aloittamisen ja kasvun helpottamiseen.

Lisätietoja:

Heikki Kovanen, Perheyritysten liiton hallituksen puheenjohtaja 0400 400 700

Johanna Vesikallio, Perheyritysten liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö 040 722 4092

 

Asiasanat