Uutishuone / Ajankohtaista

Energiansäästöhaaste kannustaa kaikkia yrityksiä mukaan säästämään sähköä ja energiaa

Kirjoittanut Sini-Marja Ant-Wuorinen Perheyritysten liitto

Julkaistu 22.09.2022

Energian hinta ja sen niukkuus ovat ensi talvena vakava uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. Perheyritysten liitto kannustaa yhdessä OP Ryhmän kanssa kaikkia yrityksiä miettimään keinoja energiankulutuksen vähentämiseksi.

Kiinteistöjen lämmityksen osuus on jopa noin neljäsosa koko energiankulutuksesta. Energiakriisi on vakava asia ja sähkön hinta on monelle suomalaiselle kriittinen asia ensi talvena.

Energiansäästötoimenpiteet voivat olla pieniäkin tekoja, kuten esimerkiksi toimitilojen lämpötilan laskeminen tai mainosvalojen sammuttaminen yöksi. Esimerkiksi lämpötilan laskeminen maltillisesti on monesti suoraviivainen tapa säästää energiaa ja rahaa.

Kukaan ei kuitenkaan yksin ratkaise energiakriisiä. Siksi Perheyritysten liitto haluaa kantaa oman kortensa kekoon ja kannustaa kaikkia jäsenyrityksiään tekemään energiansäästötekoja yhdessä OP Ryhmän kanssa. OP Ryhmä ilmoitti syyskuussa laskevansa toimipaikkojensa lämpötilaa yhdellä asteella, mikä vastaa vajaan 200 sähkölämmitteisen omakotitalon lämmittämistä vuodeksi.

Osallistu energiansäästöhaasteeseen näin

Kun yhdessä teemme asioita, saamme vieläkin isompaa vaikuttavuutta aikaiseksi. Oletko jo mukana energiansäästöhaasteessa? Millaisia säästötoimenpiteitä teillä tehdään vastauksena energiakriisiin? Kun olette päättäneet toimenpiteistä, kertokaa se myös muille!

  1. Jaa Perheyritysten liiton somejulkaisu Twitterissä, LinkedInissä, Facebookissa tai tee oma julkaisu, jossa kerrotte, millaisia energiansäästötoimenpiteitä teette tai aiotte tehdä. ​
  2. Tägää julkaisuun Perheyritysten liitto ja OP Ryhmä mukaan ja merkitse #energiansäästöhaaste.
  3. Jaamme haasteeseen mukaan lähteneiden yritysten toimia Perheyritysten liiton kanavissa.

 

 

Lisätiedot:

Sini-Marja Ant-Wuorinen, sini-marja.ant-wuorinen@perheyritys.fi 

 

 

 

Asiasanat
Työelämä Vastuullisuus