Uutishuone / Ajankohtaista

Ihmisten voima - teemana EFB 2024 Summitissa 

Julkaistu 04.10.2024

European Family Businesses Summit kokosi Roomaan noin 400 osallistujaa eri puolilta Eurooppaa 3. - 4.10.2024. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä AIDAFin kanssa.  

Jo 10. EFB Summit tarjoili mielenkiintoisia paneelikeskusteluja, puheenvuoroja ja verkostoitumista. Suomesta tapahtumaan osallistuivat Johannes Gullichsen, Marjo Miettinen, Minna Vanhala-Harmanen ja Tiina Tikander.  

Italialainen poliitikko Enrico Letta pohti puheenvuorossaan eurooppalaista yhteismarkkinaa. Letta toimi Italian pääministerinä vuosina 2013–2014 ja on ollut useissa ministeritehtävissä, muun muassa Eurooppa-asioista vastaavana ministerinä ja teollisuusministerinä. Hänet tunnetaan eurooppalaisen politiikan asiantuntijana, ja pääministerikaudellaan hän keskittyi erityisesti talouskriisin hallintaan sekä työllisyys- ja talousuudistuksiin. 

”Euroopassa ei ole rajoja, mutta silti rajat ovat olemassa - omissa mielissämme. Yhtenäinen Eurooppa on vain maantieteellinen ilmaisu. Meidän taloutemme, energiasektorimme ja tietoliikenneyhteytemme ovat kansalliset. Yksittäisinä kansakuntina ja valtioina meidän on kuitenkin mahdotonta kilpailla Kiinan tai USAn talousmahteja vastaan. Olemme jäämässä pahasti jälkeen kilpailukyvyssä – syvempi yhtenäisyys on ainoa mahdollisuutemme”, hän sanoi.  

 

Johannes Gullichsen ja Veronica Squinzi keskustelivat vastuullisesta omistajuudesta 1. seminaaripäivän paneelikeskustelussa. Gullichsenin puheenvuorossa Ahlströmin yritystarina yhdistyi hienosti Suomen historian vaiheisiin.  
 
”Varallisuus-, perintö- ja lahjavero olisi poistettava yhtenäisesti koko EU:sta. Saisimme siitä kilpailuetua koko Euroopalle”, hän sanoi lopuksi ja sai yleisöltä raikuvat aplodit.  

Tapahtumassa käsiteltiin myös mm. Euroopan Green Dealiä ja yritysten kilpailukykyä.  

 

Grazie, Roma! 

Summitin osallistujia Suomesta ja Virosta

Asiasanat