Uutishuone / Ajankohtaista

Iiro Kankaansyrjälle merkittävä FBN Lombard Odier -palkinto

Kirjoittanut Sini-Marja Ant-Wuorinen Perheyritysten liitto

Julkaistu 17.11.2023

Family Business Network (FBN) ja Lombard Odier jakoivat palkintoja nuorille yrittäjille FBN NxG Lombard Odier Award 15-vuotisjuhlasarjassa.

Tämän vuoden palkinto jaettiin FBN Global Summit -tapahtumassa, joka pidettiin Pariisissa 8.-11.11. Jokainen kilpailuun osallistunut finalisti kertoi tarinansa, mukaan lukien perheensä roolin ja kuinka he näkevät tulevan kasvun jatkuvasti laajentuvassa ja globalisoituvassa maailmassa.  

Intrapreneurship-kategorian voittajaksi valittiin suomalainen Iiro Kankaansyrjä, nuoren polven yrittäjä, joka on kehittänyt perheen yritykselle, Kapasity Oy:lle digitaalisen jätteenkäsittelyekosysteemin "Recycling Agentin" eli Kierrätys-Agentin. Entrepreneurship-kategorian voittajat olivat Juan Pablo Zuluaga ja Carolina Pineda yrityksellä "Mis Propias Finanzas", jonka tavoitteena on yhdistää talouskasvatus neuvonta- ja rahoitustuotteisiin ihmisten elämäntavoitteiden tukemiseksi. 

15. kerran järjestetty FBN NxG Lombard Odier -palkinto haluaa kannustaa nuoria ja innovatiivisia henkilöitä ja palkita yrittäjyydestä jatkajasukupolven omistajia heidän pyrkimyksistään tehdä maailmasta paremman paikka luomalla vaikuttavia projekteja. 

“Palkinto tuntuu tietysti tosi hienolta”, Iiro Kankaansyrjä iloitsee. 

Kankaansyrjä tutustui FBN:n toimintaan Perheyritysten liiton Talviakatemiassa ja siellä tapaamiensa henkilöiden kautta. Lombard Odier -palkinnosta on osin kiittäminen Perheyritysten liiton Next- ja FBN –aktiivia Oliver Laihoa, joka oli vinkannut jurylle Iiroa Kankaansyrjää. 

”Pistin Oliverin innostamana hakemuksen touko-kesäkuun vaihteessa. Minulle sanottiin että hakemuksen täyttää noin seitsemässä minuutissa, mutta kyllä minä sitä varmasti kolmisen tuntia tein”, Iiro Kankaansyrjä naurahtaa. Hakemuksessa pyydettiin kuvaamaan projektia sekä sitä, miten se liittyy perheyritykseemme, kuinka perhe on siinä mukana ja missä vaiheessa. Elokuussa sain tiedon, että olen mukana finaalissa. Sain hyvät ohjeet jurylta miten valmistautua ja harjoittelin esitystä huolella", Kankaansyrjä kertaa.

Yhtenä tuomariston jäsenenä toimi myös FBN hallituksen suomalainen jäsen Aleksi Arpiainen.  

Mikä kierrätysagentti? 

Kierrätysagentti on 100% suomalainen kiertotalouden asiantuntijatalo ja digitaalinen jätehuoltoyhtiö. Se on alusta, jonka avulla asiakkaat keskittävät jäsenhuoltonsa, jonka jälkeen Kierrätysagentti kilpailuttaa asiakkaalle sopivan palvelun. Kierrätysagentin kautta asiakas saa paremman hinnan ja palvelun sekä pääsee olemaan mukana jätealan murroksessa. Impakti on paljon pienemmmät kustannukset ja myös päästöt. Kierrätysagentin taustalla on yli 50 vuotta jätehuoltoalan kokemusta. Yhtiön tavoitteena on tuoda läpinäkyvää ja markkinatalouden mukaista kilpailua jätehuoltoalalle. Ala on Suomessa erittäin keskittynyt ja kaipaa uusia toimijoita etenkin jätehuollon palveluiden tuottamiseen. 

Lue lisää: https://www.lombardodier.com/contents/corporate-news/media-releases/2023/november/fbn-next-generation-lombard-odie.html 

Lisätietoja Kierrätysagentista: https://www.kierratysagentti.fi/ 

 

Asiasanat