Uutishuone / Ajankohtaista

Marjo Miettinen EFB:n hallitukseen

Kirjoittanut Sini-Marja Ant-Wuorinen Perheyritysten liitto

Julkaistu 24.11.2021

European Family Businesses (EFB) on nimittänyt 23.11.2021 järjestetyssä vuosikokouksessaan Marjo Miettisen sekä ranskalaisen Arnaud Vaissién uusina jäseninä EFB:n hallitukseen. Suomalaisvahvuus EFB:n hallituksessa pysyy näin ennallaan Alexander Bargumin hallituskauden päättyessä.

Marjo Miettinen on vuonna 1958 perustetun Ensto Oy:n sekä Ensto Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja EM Group Oy:n hallituksen jäsen ja yksi perheyritysten omistajista.

Miettinen vaikuttaa lukuisissa luottamustehtävissä. Hän toimii mm. Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana, TT-säätiön hallituksen puheenjohtajana, Tekniikan Akatemia TAF hallituksen jäsenenä, Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLAn hallituksen jäsenenä ja Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen jäsenenä sekä Boardmanin osakkaana. Hän on toiminut myös Perheyritysten liiton puheenjohtajana v. 2003-2005. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori.

 

________________

EFB – European Family Business on eurooppalainen perheyritysten edunvalvontajärjestö. Se edistää perheyrityksille tärkeitä asioita EU:ssa. EFB edustaa pitkäjänteisiä ​​perheyrityksiä, mukaan lukien niin pienet, keskisuuret kuin suuret perheyritykset. Järjestö on perustettu vuonna 1997.

Perheyritykset edustavat 65–80 prosenttia kaikista eurooppalaisista yrityksistä, ja niiden osuus kaikista työpaikoista on yli 40–50 prosenttia. Perheyritykset muodostavat merkittävän osan olemassa olevista eurooppalaisista yrityksistä, ja niillä on merkittävä rooli reaalitalouden vahvuudessa ja dynaamisissa olosuhteissa.

"Perheyritykset ovat tärkeitä, eivät vain siksi, että ne antavat olennaisen panoksensa talouteen, vaan myös niiden tuoman pitkän aikavälin vakauden, paikallisiin yhteisöihin osoittaman sitoutumisen, omistajina tuntemansa vastuun sekä arvojensa vuoksi."

Lähde:  EFB

 
Asiasanat
Vaikuta