Uutishuone / Ajankohtaista

Minna Vanhala-Harmanen on Perheyritysten liiton uusi toimitusjohtaja

Kirjoittanut Sini-Marja Ant-Wuorinen Perheyritysten liitto

Julkaistu 16.12.2021

Perheyritysten liiton hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajakseen Minna Vanhala-Harmasen. Vanhala-Harmasella on pitkä kokemus yritysten johtamisesta ja elinkeinoelämän järjestötoiminnasta. Hän aloittaa tehtävässään tammikuussa 2022.

Vanhala-Harmanen oli henkilöstövuokrausyritys Opteamin toimitusjohtaja vuodesta 2011 siihen asti, kun yritys myytiin Baronalle vuonna 2017. Yritysoston yhteydessä Vanhala-Harmanen siirtyi Baronan toimitusjohtajaksi luotsaten sitä syksyyn 2021 saakka.

Vanhala-Harmanen on ollut myös kokenut yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän on toiminut muun muassa EK:n hallituksessa vuosina 2013-2014 ja 2018-2019. Juristin koulutuksen saanut Vanhala-Harmanen on työskennellyt myös Castrén & Snellmanin asianajajana. 
 

”Perheyritykset ovat sitoutuneet pitkäkestoisesti Suomeen, ne haluavat työllistää ja investoida ja ne määrittävät suurelta osalta Suomen menestymisen tulevina vuosikymmeninä. On innostavaa päästä rakentamaan perheyrityksille parempaa toimintaympäristöä ja Suomelle parempaa tulevaisuutta”, Vanhala-Harmanen sanoo.

Vanhala-Harmanen näkee juristi- yritysjohtaja- ja järjestötaustansa tukevan näkemyksellistä ja monipuolista vaikuttamistyötä.

”Olen koko työurani ollut kiinnostunut suomalaisen hyvinvoinnin vahvistamisesta. Kapeakatseinen oman edun ajaminen on minulle vierasta. Aion osallistua avoimesti ja rakentavasti yhteiskunnalliseen keskusteluun liittyen yrittämisen, omistamisen, työllistämisen ja hyvinvointiyhteiskunnan välisiin monimutkaisiin suhteisiin.”

Perheyritykset työllistävät Suomessa noin 40 prosenttia yrityssektorin työntekijöistä ja ne luovat noin 30 prosenttia yrityssektorin jalostusarvosta. Perheyritysten liiton 462 jäsenyritystä työllistävät noin 180 000 ihmistä ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 38 miljardia euroa.

”Minna Vanhala-Harmanen on kokenut ja näkemyksellinen johtaja. Uskomme, että hänen johdollaan pystymme palvelemaan jäseniämme paremmin ja saamaan perheyritysten merkitystä vastaavan painoarvon julkisessa keskustelussa ja poliittisessa päätöksenteossa”, Perheyritysten liiton hallituksen puheenjohtaja Alexander Bargum sanoo. 

Vanhala-Harmasen mukaan ongelmat kuten työvoimapula, investointien hidasteet ja perheyritysten verotuksen kipukohdat ovat asioita, jotka vaativat Suomessa muutoksia.

”Kun yritykset menestyvät, ne luovat työpaikkoja ja verotuloja. Siksi yritysten toimintaedellytyksiä pitää jatkuvasti parantaa vastaamaan muuttuvaa maailmaa.”

 

Minna Vanhala-Harmanen aloittaa Perheyritysten liiton toimitusjohtajana tammikuussa 2022.

Asiasanat