Uutishuone / Ajankohtaista

No Bullsh*t! -tapahtuma toi esiin yritysten vastuullisuustekoja

Julkaistu 03.09.2024

Vastuullisuustapahtuma No Bullsh*t! kokosi mittavan joukon yrityksiä ratkomaan kestävän kasvun liiketoimintamahdollisuuksia tiistaina 3. syyskuuta 2024 Kulttuurikasarmille Helsinkiin.  

Tapahtuman järjestämiseen sitoutuneet elinkeinoelämän toimijat - Design Forum Finland, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Keskuskauppakamari ja Perheyritysten liitto - pyrkivät vauhdittamaan suomalaisten yritysten vastuullisuussiirtymää ja ravistelevat yrityksiä kestävässä kehityksessä sanoista tekoihin. 

”Menestyvillä yrityksillä on iso mahdollisuus edistää kestävää kehitystä. On tärkeää pitää kunnianhimon taso riittävän korkealla, ja muistaa, että vastuullisuusmuutoksen tekemiseen tarvitaan kaikkia. Meillä kaikilla on yhdessä mahdollisuus toimia kestävästi. Kun vastuullisuus on kiinteästi yritysten strategiassa, kestävillä valinnoilla voi luoda kukoistavaa liiketoimintaa”, sanoo Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen.     
 
No Bullsh*t! tarjosi konkreettisia vastuullisuusesimerkkejä, verkostoitumista ja maailman parasta asiantuntemusta. Äänessä puheenvuoroissa olivat muun muassa IKEAssa ja Volvolla johtotehtävissä toiminut Göran Carstedt, Ph.D. ja Ahlstromin toimitusjohtaja Helen Mets. Tapahtuman yrityskumppaneina olivat OP, Gasgrid, Sus+Com Agency ja Vincit.  
 
“Pk-yritysten vastuullisuuteen liittyvä työ on vasta aluillaan: Vastuullisuusinvestointien merkitys liiketoiminnalle tunnistetaan, mutta toteutus etenee hitaasti. Heikko suhdanne, korkotaso tai inflaatio eivät muuta vastuullisuusinvestointien välttämättömyyttä. Asiakkaiden ja kumppanien paine luo tarvetta toimia nyt. Vastuullisuustyön aloittaminen on helpompaa kuin luullaan. Se rakentaa yritykselle kilpailukykyä niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä”, sanoo Heikki Peltola, OP Ryhmän pk-yritysliiketoiminnan johtaja. 
 
Käytännönläheisiä kokemuksiaan ja yritysesimerkkejä No Bullsh*t! -tapahtumassa jakoivat Paulig, Natural Indigo, Lindström Group ja Rester sekä Halton. Paneelikeskustelussa kestävän kasvun mahdollisuuksia avasivat Kasvuryhmä, Kiilto ja OP Ryhmä.  
 
Lisätietoja 
 

Anne Pakkanen, Keskuskauppakamari, tapahtumatuottaja, anne.pakkanen@chamber.fi 
 
Tiina Tikander, Perheyritysten liitto, viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö, tiina.tikander@perheyritys.fi

Asiasanat