Uutishuone / Ajankohtaista

Perheyrittäjän ajatuksia omistamisesta: Hyvä omistaja välittää ja tekee samalla hyvää bisnestä

Kirjoittanut Sini-Marja Ant-Wuorinen Perheyritysten liitto

Julkaistu 10.04.2019

Viime vuonna Perheyritysten liiton uudeksi sloganiksi valikoitui  Omistajalla on väliä.
Olemme puhuneet ja käyneet paljon keskustelua suomalaisesta vastuullisesta, osaavasta ja kasvollisesta omistajuudesta eri areenoilla. Tärkeästä teemasta on kirjoitettu hiljattain myös lukemisen arvoisia kirjoja. Juuri julkaistussa Krista Elo-Pärssisen ja Jarna Heinosen Uudistuva perheyritys -kirjassa pohditaan tutkimustiedon ja perheyritysten kertomusten pohjalta yrityksen uudistumista yli sukupolvien.  Tero Luoman yli 600-sivuinen Hyvän omistamisen käsikirja puolestaan tekee syväsukelluksen omistajuuden ytimeen monesta eri näkökulmasta.

Omistajuutta on monenlaista. Tietyt seikat kuitenkin yhdistävät kaikkia vastuullisia ja hyviä omistajia. Mitä omistajuus merkitsee perheyrittäjälle? Annetaan heidän kertoa.   

”Omistajuus merkitsee ennen kaikkea vastuuta. Minulla on vahva tahto kehittää paitsi yhtiötä, myös koko toimialaa.” 

Anne Kangas, Hoitokoti Päiväkumpu Oy

” Tarvitsemme yhteiskuntaan enemmän keskustelua omistajuudesta ja siitä, että omistajuudella on oikeasti väliä siinä, millä tavalla yhteiskunta menee eteenpäin ja kykenee kantamaan omat velvoitteet yhteiskuntana.”  

Lari Raitavuo, Ensto Invest

”Omistajuutta ei yrittäjä-toimitusjohtajana aina ehdi arjen operatiivisessa toiminnassa niin paljon miettimään. Ehkäpä hyvä omistajuus tässä roolissa on myös sitä, että on vahvasti heittäytynyt yritykseen mukaan, eikä oikeastaan edes ajattele itseään sen enempää omistajana.”  

Juha Salonen, Leipomo Salonen

”Yksi tärkeimmistä asioista omistajuudessa on se, ettei oma etu mene yrityksen edun edelle. Sen ymmärtäminen on todella tärkeää. Hyvä omistaja on sitoutunut omistamaansa yritykseen ja jakaa arvot sen kanssa.” 

Noora Keskievari, Leipomo Salonen Oy

”Hyvä omistaja välittää ja tekee samalla hyvää bisnestä. Omistajuus tuo myös paljon velvollisuuksia. Me tunnemme hyvin työntekijämme ja olemme heistä vastuussa.” 

Peppi Kaira, SOL - Yhtiöt

”Omistajuus merkitsee perheyrityksessä sekä vapautta ja vastuuta. Hyvä omistajuus meillä merkitsee perinteisiä suomalaisia arvoja;  rehellisyyttä, vastuunkantoa, kasvun hakemista sekä vastuuta sekä työntekijöistä, että asiakkaistamme.” 

Juhapekka Joronen, SOL -Yhtiöt

 

Kiitos kun jaoitte ajatuksianne omistajuudesta perheyrityksessä! 

Kuulemme mielellämme lisää ajatuksia omistajuudesta. Suomalainen kasvollinen omistajuus on meille sydämen asia. Vaalien alla ja vaalien jälkeen.

PS. Eduskuntavaalit ovat sunnuntaina 14.4. Vaikutetaan yhdessä siihen, millaisessa yhteiskunnassa viemme perheyrityksille tärkeitä asioita eteenpäin!

Omistajalla on väliä.

Asiasanat
Vaikuta Omistajuus Yrittäjyys

Lue myös nämä