Uutishuone / Ajankohtaista

Perheyritysten liitto tapasi pääministeri Sanna Marinin

Kirjoittanut Raine Tiessalo Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Perheyritysten liitto

Julkaistu 20.01.2021

Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Auli Hänninen ja liiton hallituksen puheenjohtaja Alexander Bargum tapasivat pääministeri Sanna Marinin keskiviikkona Valtioneuvoston linnassa Helsingissä. Tapaamisessa keskusteltiin Suomen talouden tilasta ja tulevaisuudesta ja erityisesti hallituksen toimista yritysten elinvoimaisuuden säilyttämiseksi kriisin aikana ja sen jälkeen.

”Toimme esille kiitoksemme, että hallitus on tehnyt voitavansa työpaikkojen ja yritysten tukemiseksi kriisin alussa ja sen aikana. Esitimme pääministerille näkemyksemme, että yritykset ovat avainasemassa, kun maa kampeaa kriisistä ulos. Suomalaisten työpaikkojen ja hyvinvoinnin takaamisen kannalta avainasemassa ovat Suomeen juurtuneet yritykset ja omistajat, jollaisia juuri perheyritykset ovat”, Alexander Bargum sanoo.

”Jaamme pääministerin kanssa näkemyksen siitä, että Suomi tarvitsee talouskasvua koronakriisistä ulos pääsemiseen”, Auli Hänninen sanoo.

Tilastokeskuksen mukaan kaikista Suomen työllistävistä yrityksistä noin 70 prosenttia on perheyrityksiä. Tutkimusten (esim ETLA) mukaan erityisesti yhden tai useamman sukupolvenvaihdoksen tehneet perheyritykset pitävät työllisyyden vakaana myös matalasuhdanteissa.

Perheyritysten liitolla on noin 450 jäsenyritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 180 000 ihmistä. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 36 miljardia euroa.

”Suomi on jälleenrakennuksen edessä. Luotan siihen, että hallituksen, työntekijäjärjestöjen ja elinkeinoelämän keskeinen dialogi on ratkaisukeskeistä ja koronaa edeltävän ajan jakolinjat työnnetään sivuun. Suomi tarvitsee nyt ratkaisuja, jotka toimivat ja saavat talouden ja työllisyyden nopeasti nousuun”, Auli Hänninen sanoo.

 

Asiasanat
Vaikuta Yrittäjyys