Uutishuone / Ajankohtaista

Perheyritysten liitto tukee hallitusta sen aloittaessa verotuksen ennustettavuuden parantamissavotan

Julkaistu 30.08.2017

Perheyritysten liitto pitää hallituksen linjauksia budjettiriihessä askeleena oikeaan suuntaan. Suomen rakenteelliset haasteet vaativat kuitenkin edelleen selkeästi suurempia muutoksia, jotta yrittämisen kannustimet kohentuvat, työn vastaanottamisen kannustinloukut poistuvat ja työmarkkinoiden joustavuus paranee.

Perheyritysten liitto pitää hyvänä, että hallitus on tänään torstaina budjettiriihessään päättänyt käynnistää verotuksen pitkän aikavälin kehittämisen taustaselvityksiä. Hallituksen mukaan Suomen on valmistauduttava yritysten kasvuedellytysten varmistamiseen myös tulevaisuudessa pidemmän aikavälin verosuunnitelmalla.

Perheyritysten liitto toivoi jo huhtikuussa hallituksen puoliväliriihen yhteydessä, että maan hallituksen pitäisi käynnistää verotuksen uudistustyö jo tällä vaalikaudella ja tavoitteena pitää olla verotuksen ennustettavuus yli vaalikausien.

·       Tämä on pieni askel oikeaan suuntaan. Verotuksen uudistustyön keskeinen sävel pitäisi olla, että omistamisen ja yrittämisen verotus on kannustavaa, oman pääoman asemaa vahvistavaa sekä omistajan pitkäjänteistä riskinottokykyä ja -halua palkitsevaa, Perheyritysten liiton hallituksen puheenjohtaja Heikki Kovanen sanoo.

Hallituksen on varmistettava, että uudistustyö edistyy eikä jää vain selvitysten asteelle. Verotuksen rakennetta on Perheyritysten liiton mielestä tulevassa uudistustyössä muutettava suuntaan, jossa verotus on selvästi ennustettavissa ja jossa omistaja ja yrittäjä voi tehdä päätöksiä yrityksen parhaaksi, vakaaseen verojärjestelmään luottaen.

Lisätiedot:

Heikki Kovanen, Perheyritysten liiton hallituksen puheenjohtaja, p. 0400 400 700

 

 

 

 

 

Asiasanat