Uutishuone / Ajankohtaista

Perheyritysten liitto #ykkösketjuun

Julkaistu 26.10.2018

Perheyritysten liitto on yli 100 yrityksen, kansalaisjärjestön ja ammattiliiton kanssa esittämässä Suomeen ihmisoikeuksia koskevaa yritysvastuulakia. Finnwatchin koordinoima kampanja muistuttaa päättäjiä siitä, että Suomi on kansainvälisessä vertailussa jäämässä jälkeen yritysvastuulainsäädännössä.

#Ykkösketjuun-kampanjan tavoittelema laki velvoittaisi yritykset selvittämään ihmisoikeusvaikutuksensa sekä välttämään ja vähentämään mahdollisia kielteisiä vaikutuksia. Laki perustuu ihmisoikeuksia koskevaan huolellisuusvelvoitteeseen, joka määritellään YK:n ihmisoikeuksia ja yritystoimintaa koskevissa ohjaavissa periaatteissa. Huolellisuusvelvoitteessa on kyse riskien tunnistamisesta, minimoimisesta ja korjaavista toimenpiteistä.

#Ykkösketjuun-kampanjan tavoitteena on saada yritysvastuulaki kirjattua Suomen seuraavan hallituksen ohjelmaan. Suomi liittyisi silloin vastuullisuuden edelläkävijämaiden Ranskan ja Sveitsin joukkoon.

Ihmisoikeusperiaatteita noudattavat markkinat ovat kaikkien etu. Se on myös perheyritysten etu.

– Vastuullinen yritystoiminta on kannattavaa ja samalla lisää hyvinvointia yhteiskunnassa. Vastuullisuus on perheyritysten dna:ssa, ja tästä syystä meille oli tärkeää lähteä mukaan #ykkösketjuun, sanoo toimitusjohtaja Auli Hänninen Perheyritysten liitosta.

 

Asiasanat
Vastuullisuus