Uutishuone / Ajankohtaista

Risto Väyrynen World Economic Forumin perheyritysasiantuntijaksi

Julkaistu 20.12.2019

World Economic Forum saa suomalaista perheyritysasiantuntijuutta joukkoonsa, sillä Leipomo Väyrysen hallituksen puheenjohtaja Risto Väyrynen on nimitetty järjestön perheyritysyhteisöjen johtajaksi (Head of Family Business Community) tammikuun 2020 alusta alkaen. Väyrynen työskentelee Genevessä ja tehtävä on kokoaikainen.  

WEF:in tavoitteena tulevaisuudessa on profiloitua perheyritysten keskuudessa entistä vahvemmin etenkin kestävän kehityksen (stakeholder capitalism) sekä vastullisen omistamisen edistäjänä. Tehtävä on hieno mahdollisuus edistää perheyritysten asiaa kansainvälisesti.  

Väyrynen kertoo päätyneensä hakemaan tehtävää saatuaan vinkin avoimesta paikasta talon sisältä.  

“Vaikutti siltä, että profiilini sattui olemaan juuri sitä mitä he olivat hakemassa: minulla on vahva perheyritystausta Suomesta, olen ollut yli 15 vuotta FBN:n ja Perheyritysten liiton toiminnassa mukana, seitsemän vuotta FBN NxG -työryhmän varapuheenjohtajana ja nyt viime vuodet FBN Ambassador’s ryhmän varapuheenjohtaja sekä perheyritysten kestävään kehitykseen erikoistuneen Polaris-ohjausryhmän erittäin aktiivinen jäsen”, Väyrynen kertoo. 

Myös hänen oma työnsä vaikuttavuussijoittamisen alalla vaikutti valintaan sekä varmasti myös se, että Risto Väyrynen on suorittanut Family Business Executive MBA -tutkinnon EDHEC-yliopistossa Ranskassa. 

“Vetovastuullani tulee olemaan WEF:n globaalin perheyritysohjelman ylläpito ja kehittäminen. Myös perheyritysten kasvollisen omistajuuden, pitkäjänteisyyden sekä kestävän kehityksen esiintuominen on tärkeää”, Väyrynen kertoo. 

 

Lisätietoja: 

 

Risto Väyrynen, risto@leipomovayrynen.fi 

Johanna Vesikallio, viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö, PL, p. 040 722 4092, johanna.vesikallio@perheyritys.fi 

 

Asiasanat