Uutishuone / Ajankohtaista

Suomen maineikkain yritys on perheyritys Ponsse

Julkaistu 09.10.2018

Suomen maineikkaimmaksi yritykseksi on valittu perheyritys Ponsse, joka keräsi korkeat pisteet T-Median vuosittain tekemässä Luottamus&Maine-tutkimuksessa.

Metsäkoneita valmistava Ponsse sai suomalaisilta korkeammat pisteet kuin mikään muu yritys koskaan aiemmin. Ponsse arvioitiin jokaisella mitatulla maineen kahdeksalla osa-alueella erinomaiseksi. Kokonaispisteiden lisäksi yhtiö sai ennätyspisteet vastuullisuudesta ja uudistumiskyvystään. Tutkimus julkistettiin tiistaina 9.10.2018 Helsingissä.

-       Perheyritykset menestyivät kaikkiaan erinomaisesti tutkimuksessa, mikä kertoo perheyritysten merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa ja taloudessa. Perheyritykset ovat vastuullisia ja paikkakunnillaan pysyviä toimijoita. Ne ovat mieluisia työpaikkoja ja meidän kaikkien tuntemia mieluisia brändejä, sanoo Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Auli Hänninen.

Perheyritykset pärjäsivät tässä mittauksessa muutenkin erinomaisesti: neljän hyvämaineisimman yrityksen joukossa on kolme perheyritystä: Ponssen lisäksi Kone (sijalla 2.) ja Fazer (sijalla 4.).

-       Ponsse on esimerkki yhtiöstä, joka on menestynyt kaikilla osa-alueilla ja pystynyt alansa kehityksen kärjessä. Yhtiö on sitoutunut työntekijöiden sekä koko lähiyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen, mutta hoitanut myös vuorovaikutuksen monipuolisella ja raikkaalla tavalla – kyse ei ole pelkästään onnistuneiden sponsorointikohteiden valinnasta, sanoo T-Median mainetutkimuksesta vastaava kehitysjohtaja Riku Ruokolahti.

Ponsse valittiin Vuoden perheyritykseksi vuonna 2017 ja se sai tuolloin vuosittain jaettavan Peter Fazer -palkinnon. Valintaperusteina oli muun muassa se, että yhtiössä tehty sukupolvenvaihdos oli onnistunut.

Luottamus&Maine-tulokset pohjautuvat kesä-heinäkuussa 2018 toteutettuun Luottamus&Maine-tutkimukseen, jonka tavoitteena oli selvittää Suomessa toimivien yritysten mainetta kansalaisten keskuudessa. Tutkimukseen vastasi yli 6 600 15–65-vuotiasta suomalaista, jotka antoivat yhteensä 17 004 yritysarviota.

Julkistetut hyvä- ja heikkomaineisimmat yhtiöt valikoituivat tutkittavien yritysten joukkoon maaliskuussa 2018 toteutetun esitutkimuksen perusteella. Esitutkimuksessa 1 154 suomalaista nimesi spontaanisti kaksi mielestään erityisen hyvämaineista yritystä ja kaksi erityisen heikkomaineista yritystä. T-Media ei ohjaa valittavien yhtiöiden valintaa.

Lisätietoja:

Auli Hänninen, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja, 0400 415 230, auli.hanninen@perheyritys.fi

Johanna Vesikallio, Perheyritysten liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö, 040 722 4092, johanna.vesikallio@perheyritys.fi

Lisätietoja Luottamus&Maine-tutkimuksesta: https://t-media.fi/fi/

 

 

 

 

 

 

Asiasanat