Uutishuone / Ajankohtaista

Valmennusmatkalla Amalfin rannikolla italialaisiin perheyrityksiin tutustuen

Kirjoittanut Krista Elo-Pärssinen KTT, johtava asiantuntija, Perheyritysten liitto

Julkaistu 21.05.2024

Strateginen johtaminen 2-valmennus huipentui konferenssimatkaan Amalfin rannikolle Vietri sul Mareen. Konferenssin järjesti The STEP Project Global Consortium, joka koostuu lähes 40 yliopistosta ympäri maailmaa. 

Teeman “The Pathway to Good - Sustaining Family Business Legacy for Wellbeing” ympärille oli kokoontunut yli 300 osallistujaa, joista puolet olivat perheyritysten omistajia. Päivien aikana keskusteltiin ja jaettiin kokemuksia ja tutkimustuloksia perinnön (legacy) merkityksestä, vastuullisesta ja kestävästä toiminnasta ja hyvinvoinnista. 

Strateginen johtaminen 2-valmennukseen osallistuneista 12 lähti tutustumaan eri maiden perheyritysten omistajiin ja ajankohtaiseen tutkimukseen. 

  • Matkalle oli helppo lähteä, kun porukan oli tavannut jo useamman kerran aikaisemmin, kertoi Aino Pärnänen

Muutama osallistui myös ennen konferenssia järjestettyyn jatkajapolven valmennukseen. 

  • Pienemmässä ryhmässä oli helppo verkostoitua eri maiden perheyrittäjien kanssa, totesi Anne Jussila

Verkostoitumista tapahtui myös tutkijoiden kanssa. 

  • Sain kutsun Slovakiaan kertomaan oman yrittäjätarinani, kertoi Iiro Kankaansyrjä verkostoitumisestaan. 

Konferenssiosallistujat pääsivät myös vierailemaan paikallisiin perheyrityksiin. Mastroberardinossa vaikutuksen teki 10. polven yrittäjä Pietro, joka kertoi jokaisen sukupolven kehittäneen yritystä oman näköisekseen. 

  • Italialaisissa perheyrityksissä huomattavan moni on hyvinkin kansainvälinen, huomioi Lauri Ant-Wuorinen

  • Di Maurossa omistajaperhe oli laajasti mukana kertomassa heidän sukupolvenvaihdoksestaan ja eri rooleistaan, kuvaili Anne Cervantes vierailun antia. 

  • Oli hienoa nähdä, että yritysesittely oli kohdistettu juuri muille perheyritysten omistajille, jatkoi Mikko Ekberg

Konferenssiesityksistä Anni Hyökyvaaraan teki vaikutuksen perheeseen kuulumattoman toimitusjohtajan puheenvuoro, jossa tämä painotti strategisen, operatiivisen ja tunnetason yhtäaikaista johtamista. Gustaf Salmelin innostui taas perheyritysesimerkeistä, joissa keskusteltiin arvoista ja visioista. 

Suomalaisista perheyrityksen omistajista key note -panelistina oli Ville Voipio, joka pääsi keskustelemaan kestävyydestä italialaisten perheyrittäjien kanssa. Vaisala auttaa asiakkaitaan vähentämään hiilijalanjälkeä.  

  • Parasta kuitenkin oli porukan syvempi ryhmäytyminen kauniissa puitteissa. Tästä on saanut hyvän vertaisryhmän tulevaisuuteen, totesi Jaakko Uotila

  • Ryhmämme hyvä henki huokui myös ulkopuolisille, jotka totesivat meidän olevan varmasti hyviä ystäviä, jatkoi Mirkka Salmela

Haluatko lisää tietoa PL:n valmennuksista?

Osaava omistaja on perheyrityksen kilpailuetu. Perheyritysten liiton toiminnan ytimessä on varmistaa, että suomalaisissa perheyrityksissä on osaavat omistajat. Perheyritysten liitto tarjoaa jäsenille avoimia ja räätälöityjä valmennuksia ja opastusta perheen ja omistajan näkökulmasta. Toimintaan kuuluvat mm. omistajastrategia, perheneuvoston kehittäminen ja seuraajapolven valmentaminen.

Kysy lisää:

Krista Elo-Pärssinen

jotava asiantuntija

krista.elo-parssinen@perheyritys.fi

 

Katso tulevat valmennukset tästä

Asiasanat
Opi