Uutishuone / Ajankohtaista

Perheyritysten liitto lopettaa kaksi vanhinta aputoiminimeään

Julkaistu 01.04.2023

Perheyritysten liitto on päättänyt lopettaa kaksi järjestön vanhinta aputoiminimeä. Liiton Kampin toimiston päätöksellä sekä Perheneuvostoliiton että Omistajaneuvostoliiton aputoiminimet lakkautetaan.

”Suomen Nato-jäsenyyden toteutumisen jälkeen tällaisten aputoiminimien tarve on poistunut”, sanoo liiton viestintäjohtaja Raine Tiessalo.

Kumpaakaan aputoiminimeä ei ole käytetty aktiivisesti vuoden 1991 Saksojen yhdistymisen jälkeen. Sitä ennenkin niiden käyttö oli organisaation oman perimätiedon mukaan hyvin vähäistä, koska Perheyritysten liitto perustettiin vasta vuonna 1997. Aputoiminimien käyttö oli liiton mukaan ”ilmeisesti suunniteltu tilanteessa, jossa varauduttiin myös toisenlaiseen maailmanhistorian skenaariota varten”.

”Olemme tyytyväisiä, että asiat menivät lopulta oikeaan suuntaan ja olemme entistä tiiviimmin osa länttä. Lisäksi näistä tulee kaikenlaisia hallintokuluja ja paperiroskaa”, Tiessalo linjaa.

Aputoiminimien lakkauttamisesta huolimatta liitto kannustaa perheomisteisia yhtiöitä harkitsemaan perhe- ja omistajaneuvostojen perustamista yrityksen omistamisen hallintatarkoituksissa.

”Tässä Perheyritysten liiton asiantuntijat voivat auttaa. Myös nettisivuiltamme löytyy hyödyllistä tietoa tähän liittyen”, Tiessalo mainostaa.

Asiasanat