Uutishuone / Ajankohtaista

Ehdota Vuoden 2021 Perheyritystä!

Kirjoittanut Sini-Marja Ant-Wuorinen Perheyritysten liitto

Julkaistu 22.04.2021

Vuoden perheyritys valitaan jälleen! Osallistu mukaan valintaan ehdottamalla omaa suosikkiasi. Peter Fazerin nimeä kantava palkinto luovutetaan vuoden 2021 syyskokouksessa marraskuussa.

Perheyrityspalkinto on Perheyritysten liiton myöntämä tunnustus perheyrityksen omistajaperheelle tai -suvulle sen työstä perheyrityksen omistajana. ​Perheyrityspalkinnolla haluamme kertoa, että omistajalla on väliä. Ei ole yritykselle ja yhteiskunnalle yhdentekevää, kuka yrityksen omistaa. Yritys tarvitsee sitoutuneet ja osaavat omistajat ja Suomi tarvitsee yrityksiä, jotka investoivat tulevaisuuteen. ​Perheyrityksiä on erikokoisia ja -ikäisiä. Ne toimivat kattavasti eri toimialoilla ja eri puolilla Suomea. Kaikki ne ovat tärkeitä omille sidosryhmilleen ja Suomelle.​ 

Perheyrityspalkinto on jaettu vuodesta 2004 alkaen. Vuonna 2012 kunnianosoitus nimettiin Peter Fazer -palkinnoksi, jonka suunnittelijaksi ja toteuttajaksi valittiin kuvanveistäjä Taisto Rauta. Ensimmäinen Peter Fazer -nimeä kantava palkinto jaettiin vuoden 2013 Perheyritystapahtumassa.

 

Aikasempina vuosina palkinnon ovat saaneet: Mantsinen Group Oy, Polttimo Oy, Berner Osakeyhtiö, Leinovalu Oy, Ahlstrom Oyj, Tasowheel Oy, Aho Group Oy, Paulig Oy, Kiilto Family Oy, Harvia Oy, Teknos Oy, Woikoski Oy, Kemppi Group Oy, Broman Group Oy, KWH-yhtymä Oy, Ponsse Oyj ja Kone Oyj.

  

PETER FAZER -PALKINNON KRITEERIT 

  • Palkinto myönnetään menestyvälle perheyritykselle. ​ 

  • Yrityksessä on toteutettu vähintään yksi sukupolvenvaihdos.​ 

  • Yritys investoi tulevaisuuteen.​ 

 

EHDOTA OMAA SUOSIKKIASI TÄSTÄ ››

 

Ehdotuksia toivomme toukokuun 2021 loppuun mennessä. Lopullisen valinnan voittajasta tekee Perheyritys-palkintoraati. Vuoden 2021 palkinto jaetaan Perheyritysten liiton syyskokouksessa marraskuussa.

 

Alla olevasta videolinkit viime vuosina palkituista Mantsinen Group Oy:sta (2020) sekä Polttimo Oy:sta (2019)

Asiasanat
Omistajuus Vastuullisuus Yrittäjyys