Painopisteet

Omistajuus

Omistajalla on väliä

Perheyrityksen omistaminen on työtä. Perhe omistajana määrittää perheyrityksen olemassaolon tarkoituksen, toiminnan perustana olevat arvot sekä suunnan, johon se haluaa perheyritystä kehittää.

Omistajastrategia auttaa perheyrityksen omistajia viestimään kaikille omistajille ja hallituksen jäsenille, miten he perheyrityksen omistajina toimivat ja mitä he omistamisellaan tavoittelevat.

Omistajaohjauksella perheyrityksen omistajat varmistavat tavoitteidensa toteutumisen. Perheyrityksen omistamiseen liittyy erilaisia oikeuksia ja velvollisuuksia riippuen siitä, missä roolissa omistaja toimii.

Ajatuksia omistamisesta

”Omistajuus merkitsee ennen kaikkea vastuuta. Minulla on vahva tahto kehittää paitsi yhtiötä, myös koko toimialaa.”

Anne Kangas, Hoitokoti Päiväkumpu Oy

” Tarvitsemme yhteiskuntaan enemmän keskustelua omistajuudesta ja siitä, että omistajuudella on oikeasti väliä siinä, millä tavalla yhteiskunta menee eteenpäin ja kykenee kantamaan omat velvoitteet yhteiskuntana.”

Lari Raitavuo, Ensto Invest

”Omistajuus merkitsee perheyrityksessä sekä vapautta ja vastuuta. Hyvä omistajuus meillä merkitsee perinteisiä suomalaisia arvoja; rehellisyyttä, vastuunkantoa, kasvun hakemista sekä vastuuta sekä työntekijöistä, että asiakkaistamme.”

Juhapekka Joronen, SOL -Yhtiöt

”Yksi tärkeimmistä asioista omistajuudessa on se, ettei oma etu mene yrityksen edun edelle. Sen ymmärtäminen on todella tärkeää. Hyvä omistaja on sitoutunut omistamaansa yritykseen ja jakaa arvot sen kanssa.”

Noora Keskievari, Leipomo Salonen Oy

Lue lisää

Tarina
Julkaistu 26.03.2019

Piiloset katsoo aina kohti tulevaa

Tarina
Julkaistu 02.01.2019

Ecorum: Rohkeat edelläkävijät

Tarina
Julkaistu 20.12.2018

Asoma - suunnistavan tähden ohjaamana

Tarina
Julkaistu 29.08.2018

Monta tapaa omistaa - Palin Granit

Tarina
Julkaistu 09.08.2018

Oy Plastex Ab - Muovin tulevaisuus muutosten keskellä

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirjeemme tästä