Uutishuone / Ajankohtaista

Perheyritysten liiton painottaa EU-vaaleissa kestävää menestystä Euroopasta

Julkaistu 19.04.2024

EU:n menestys edellyttää vahvoja ja kestäviä perheyrityksiä. Perheyritysten liiton EU-vaaliviesteissä kuuluu omistaja- ja yritysmyönteisyys sekä kasvun ja kilpailukyvyn edistäminen. Teemanamme on kestävää menestystä Euroopasta.

Muuttuneessa maailmantilanteessa eurooppalaiseen tulevaisuuteen vaikuttaminen on entistä tärkeämpää. Lähivuosien aikana EU:ssa tehtävät päätökset tuntuvat laajasti koko suomalaisessa yhteiskunnassa ja perheyrityksissä – ne koskettavat meidän jokaisen elämää, Suomen turvallisuutta, investointeja, työllisyyttä, vihreää siirtymää ja markkinatalouden sääntelyä.   

Perheyritysten panos EU:n talouteen on merkittävä: perheyritysten pitkäikäisyys ja jatkuvuus edistävät merkittävästi EU:n sisämarkkinoita sekä lisäävät kilpailukykyä. Arviolta 65-80 prosenttia kaikista Euroopan yrityksistä on perheyrityksiä, jotka tarjoavat 40-50 prosenttia kaikista työpaikoista. Perheyrityksillä on yli biljoonan euron liikevaihto, mikä on 10 prosenttia Euroopan BKT:sta. Suomen työllistävistä yrityksistä noin 70 prosenttia on perheyrityksiä.  

Perheyritysten liitto toivoo seuraavaa parlamenttia ja komissiota keskittämään ponnistelunsa erityisesti seuraaviin:  
  

  • EU:n toimivista sisämarkkinoista kilpailukykyä    

  • Kasvua edistävää sääntelyä  

  • Osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen 

  • Vastuullisuuden ja kestävyyden edistäminen 

  • Kauppapolitiikalla laajemmat markkinat. 

  
On Suomen ja perheyritysten etu olla osa yhtenäistä ja uudistuvaa Euroopan unionia. EU-vaalit avaavat mahdollisuuden vaikuttaa Euroopan yhteiseen menestykseen. Suomen tulee ottaa yhtenäisempi ja vaikuttavampi rooli EU:ssa. Perheyritysten liitto kannustaa vaikuttamaan aktiivisesti ja ratkaisukeskeisesti niin Suomen kuin koko EU:n tulevaisuuteen. Haluamme olla edistämässä Euroopan unionia, joka on omistaja- ja yritysmyönteinen ja joka tukee kestävää kasvua ja kilpailukykyä.  

  
Seuraavat EU-vaalit järjestetään Suomessa 9. kesäkuuta 2024.  Suomesta vaaleissa valitaan 15 Euroopan parlamentin jäsentä eli meppiä. Nyt on aika toimia yhdessä vahvan, yhtenäisen ja uudistuvan EU:n puolesta. Siksi Perheyritysten liitto edistää kestävää menestystä Euroopasta.  

 
 
Perheyritysten liitto on mukana seuraavissa EU-vaalitapahtumissa:  

  • ke 22.4. EU-vaalipaneeli Yhteisvaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä 

  • Eurooppa on kotisi -kiertue, yhteistyössä Eurooppalaisen Suomen kanssa. 

*) tilaisuuksia voi seurata striimin välityksellä tai paikan päällä.  

 

Asiasanat
EU-vaalit 2024