Tapahtumat ja valmennukset / Kalenteri

Kevätkokous ja -seminaari

24
touko

Aika
ke 24.05.2023
Klo 09:00 - 21:00

Paikka
Pörssitalo

Ilmoittautuminen päättyy
12.05.2023

Hinta
Maksullinen

Ilmoittautuminen suljettu

Esittely

Hidden champions / piilotetut mestarit. Mitä ne ovat ja miten sellaiseksi tullaan?

Ilmoittautumisen sulkeuduttua voit kysellä vapaita paikkoja ia.poikulainen@perheyritys.fi

Tervetuloa kuulemaan Perheyritysten liiton ajankohtaisia asioita kevätkokoukseen Pörssitalolle (Fabianinkatu 14)!

Mika Malirannan ja Matti Apusen luotsaama, Suomen suosituin talouspoliittinen podcast tarjoilee 45 minuutin brikettejä ajankohtaisia aiheita ja ajattomia kysymyksiä. Nyt podcast esiintyy livenä PL:n kevätkokouksessa! Mikä erottaa yrittäjän ja omistajan? Mistä omistaja tietää oman tietämisensä rajat ja kuka sanoo ”ei” ihmiselle, joka on aina saanut päättää? Ketä on viisasta ottaa mukaan päättämään yhtiön ydinkysymyksistä? 

Kokouksen jälkeen jatkamme seminaariosioon, jonka avauspuhujana toimii Tanja Leppäaho (LUT University). Kuulet myös mielenkiintoisia perheyritystarinoita ja puheenvuoroja Hidden Champions -teemalla. Päivän puhujina toimivat Ari Mononen (Iivari Mononen Oy), Tuula Jusélius (Secto Design Oy) ja Pekka Heikonen (Pemamek Oy). Tutustu puhujiin ja heidän yrityksiinsä tarkemmin sivun alalaidasta.

Päivän päätteeksi suuntaamme illalliselle Ravintola Palaceen (Eteläranta 10) uusien ja vanhojen perheyritystuttujen kanssa. Palace on valittu neljä kertaa peräkkäin Suomen parhaaksi ravintolaksi. 

 

Hinnat:

  • Kevätkokous (ilmainen, vain jäsenille)
  • Kevätseminaari 190 eur + alv 24% jäsenet / 290 eur + alv 24% ei-jäsenet
  • Illallinen 160 eur + alv 24%

 

 

Majoitus:

Seminaarivieraille suosittelemme majoitusta perheomisteisessa F6 -hotellissa, joka on alle 300 metrin päässä sekä Pörssitalolta että ravintola Palacesta. Osallistujat saavat ilmoittautumisvahvistuksen mukana koodin, jota käyttämällä päivän hinnasta saa -15% alennusta. Huoneita on tarjolla rajoitetusti.

 

Muuta:

Mikäli olet liiton uusi jäsen tai haluat kuulla lisää toiminnasta, tule mukaan uusien jäsenten aamupalalle Pörsitalolle 24.5. kello 8.30-10.00. Aamupalalle on erillinen ilmoittautuminen täällä.

Perheyritystutkimuksen työpaja järjestetään Pörssitalolla 24.5. kello 10-11. Työpajaan on erillinen ilmoittautuminen täällä.

Ajankohdat

24.5.2023

Kenelle

Perheyrittäjille, omistajille, päättäjille, vaikuttajille ja Perheyritysten liiton sidosryhmille.

Mitä hyötyä?

  • Mainio tilaisuus verkostoitua ja tavata perheyritysten edustajia
  • Monipuolisesti ohjelmaa ajankohtaisista aiheista
  • Inspiroivat ja asiantuntevat puhujat

Ohjelma

Keskiviikko 24.5.

8.30-10

Uusien jäsenten aamupala

Tilaisuuden ilmoittautuminen:
https://perheyritys.fi/tapahtumat-ja-valmennukset/kalenteri/uusien-jasenten-aamupala

9-10

Ilmoittautuminen ja aamukahvit kevätkokoukseen tulijoille

10-11

Kevätkokous, vain jäsenille

11-12

Vieraspuheenvuoro

Mika Maliranta ja Matti Apunen

12-13

Lounas kevätkokouksen ja -seminaarin osallistujille

13.00-13.15

Tervetuloa!

13.15-13.45

Mittelstand: Katsaus keskisuuriksi kasvaneiden perheyritysten strategisiin valintoihin

Tanja Leppäaho, LUT University

13.45-14.30

Case 1: Pemamek Oy

Pekka Heikonen

14.30-15.00

Kahvitauko

15.00-15.45

Case 2: Secto Design Oy

Tuula Jusélius

15.45-16.30

Case 3: Iivari Mononen Oy

Ari Mononen

16.30-16.45

Kysymyksiä ja keskustelua

16.45-17.00

Päätössanat

17-18

Vapaata verkostoitumista

18

Illallinen

Ravintola Palace

Puhujat

Mika Maliranta & Matti Apunen

Mika Maliranta on taloustieteilijä, filosofian tohtori ja Laboren johtaja. Matti Apunen toimii Tampereen yliopiston työelämäprofessorina, sekä Yleisradion hallituksen puheenjohtajana. Yhdessä Maliranta ja Apunen isännöivät talouspoliittista M&A -podcastia.

Tanja Leppäaho

akatemiatutkija, LUT University

Tanja Leppäaho toimii kasvuyrittäjyyden professorina LUT-yliopistossa Lappeenrannassa. Hän toimii myös akatemiatutkijana arvostetun 5-vuotisen (2017-2022) Suomen Akatemian myöntämän rahoituksen myötä (lisätietoa projektista http://ife.fi ). Tanja on maailman johtavia perheyritysten kansainvälistymistutkijoita. Tanja on myös pitänyt lukuisia puheenvuoroja niin valtiollisille kuin käytännön toimijoille mm. ELKAssa, Business Finlandilla ja Norjalais-suomalaisen kauppakamarin vuosijuhlassa.

Ari Mononen

Toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos, Iivari Mononen Oy

Iivari Mononen Oy valmistaa mm. rakentamisessa tarvittavaa lujaa infrapuutavaraa sekä aitatolppia. Lisäksi yritys rakentaa, asentaa ja ylläpitää yhteiskunnalle välttämättömiä sähkö- ja televerkkoja.

Tänä päivänä Iivari Mononen -konsernia luotsaa suvun kolmas sukupolvi. Yhtiö työllistää yli 200 henkeä neljässä maassa ja vientiä on ollut vuosien saatossa 62 maahan.

Tuula Jusélius

Hallituksen puheenjohtaja, luova johtaja, Secto Design Oy. 

Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Tuula Jusélius toimi pitkään sanomalehden taloustoimittajana ja sitä ennen myös tiedottajana ja copy writerina.

Tuula Jusélius ja suunnittelija Seppo Koho aloittivat yhteistyön innovatiivisten puuhuonekalujen kanssa. Puiset huonekalut kaipasivat kuitenkin parikseen puisia valaisimia, ja loppu on historiaa. Nykyisin Secto Design on erikoistunut moderneihin käsintehtyihin design-lamppuihin.

Secto Design on rakentanut maailmanlaajuisen jälleenmyyjäverkoston, jonka avulla brändi on saavuttanut vahvan globaalin aseman. Noin 95 % yrityksen tuotannosta viedään yli 80 maahan.

Pekka Heikonen

Hallituksen puheenjohtaja, yrittäjäomistaja, Pemamek Oy

Pekka Heikonen on hitsaus- ja tuotantoautomaatiota valmistavan Pemamek Oy:n pitkäaikainen yrittäjäomistaja sekä hallituksen puheenjohtaja. Yli 45-vuotiaan yrittäjäuran aikana Pekka on visionäärisesti vienyt maailmalle suomalaista insinööriosaamista sekä ollut kasvattamassa perheyrityksestä globaalia hitsausautomaation edelläkävijää.

Pemamek Oy on suomalainen vuonna 1970 perustettu hitsaus- ja tuotantoautomaatioratkaisuja raskaalle metalliteollisuudelle tuottava perheyritys. Pemamek on alusta asti panostanut vientiin ja kasvuun ja nykyisin tuotannosta 90 % meneekin vientiin.

Yrityksen tehdas sijaitsee Loimaalla, ja sillä on myyntitoimistot Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Saksassa, Espanjassa, Italiassa ja Puolassa.

Hinta

  • Kevätkokous (ilmainen, vain jäsenille)
  • Kevätseminaari 190 eur + alv 24% jäsenet / 290 eur + alv 24% ei-jäsenet
  • Illallinen 160 eur + alv 24%

Paikka

Pörssitalo
Fabianinkatu 14

Ravintola Palace, Eteläranta 10

Lisätietoja

Ia Poikulainen

Tapahtumakoordinaattori

Asiasanat

Lue myös nämä