Uutishuone / Blogit

Onko suomalaisella pääomalla kotimaata?

Kirjoittanut Peter Fredman Fredman Group

Julkaistu 25.06.2019

Tätä kysymystä voi lähestyä monesta eri suunnasta ja monella eri agendalla. Ajattelen mielelläni siitä näkökulmasta, että mihin vaikuttaa ja millaisia seurauksia tulee jos pääomilla ei ole kotimaata tai sydäntä taustalla. Aihe nostaa aina paljon keskustelua ja näkökantoja – ja hyvä niin, koska kansantaloudellisesti on valtavan suuri merkitys miten pääomat liikkuvat sekä mihin investoinnit kohdistuvat globaalissa markkinataloudessa.

Oy Suomi Ab on rakennettu elinvoimaiselle elinkeinoelämälle, joka työllistää ja investoi myös tulevaisuudessa. Tiedämme miten huoltosuhde muuttuu radikaalisti seuraavien vuosien aikana tarkoittaen vielä suurempaa rahoituspohjaa hyvinvoivalle yhteiskunnallemme. Tähän yhtälöön haetaan kovasti vastauksia sekä poliittisella agendalla että elinkeinoelämän omine rakennemuutoksineen. Valitettavasti monesti puurot sekä vellit menevät reilusti sekaisin, silti toivoisin että perustiedot löytyisivät jokaisen työkalupakista, kuten se fakta että jokainen uusi veroeuro syntyy ainoastaan yksityisiltä toimialoilta.

Perheyrityksiä pidetään suomalaisen elinkeinoelämän ankkureina, jotka katsovat pidemmälle kuin pelkästään seuraavan kvartaalin päähän. Tai kvartaali tarkoittaa sitä kuuluisaa 25 vuotta perheyrityksissä. Siitä huolimatta perheyritykset tekevät merkittäviä investointipäätöksiä jatkuvasti, jotka vaikuttavat suoraan työllisyyteemme sekä tulevaisuuden Oy Suomi Ab:n rakentamiseen. Näitä päätöksiä tehdään tarkoilla liiketoimintalaskelmilla, mutta uskallan väittää, että toinen puoli päätöksistä perustuu vahvaan tunteeseen sekä tahtotilaan joka sillä hetkellä on. Tähän vaikuttaa koettu historia sekä elämänpolku, mutta yhtä vahvasti ajatus tulevaisuuden toimintaympäristöstä. Näitä päätöksiä ei tehdä tyhjiössä ilman tunteita.

Perheyritykset haluavat olla mukana rakentamassa parempaa Suomea. Tulevaisuuden investoinnit, yritysten elinkelpoisuudet sekä kasvu syntyvät ainoastaan vahvan sekä rohkean omistajuuden kautta. Mikäli toimintaympäristö on suotuisa, olen vakuuttunut että pääomat kohtaavat hyvinvoivan Suomen. Perheyritysten pääomalla on kotimaa.

 

 

Peter Fredman

Perheyritysten liiton hallituksen varapuheenjohtaja 

 

 

 

 

 

Kirjoitus on Perheyrityslehden numeron 2/2019 pääkirjoitus

Asiasanat
Omistajuus

Lue myös nämä