Uutishuone / Blogit

Johtajatulet - elämyksellinen johtajuusseminaari

Kirjoittanut Ia Poikulainen

Julkaistu 18.04.2023

Suomen Partiolaisten järjestämä Johtajatulet on metsässä (kyllä, kaikki ohjelma tapahtuu ulkona!) pidettävä johtajuuskonferenssi. Tulet kokoaa yli kolmetuhatta johtajaa ja johtajuudesta sekä itsensä kehittämisestä kiinnostunutta ihmistä osallistumaan työpajoihin ja kuulemaan inspiroivia puheenvuoroja luonnon keskelle. 

Vaikka seminaarikokemus tapahtuu mättäällä istuen, on tarjolla kuitenkin tiukkaa asiaa johtamisesta. Tapahtuman teemat ovat luovuus, uudistuminen ja turvallinen tulevaisuus, jotka kaikki tuntuvat tässä muuttuvassa maailmassa ajankohtaisemmilta kuin koskaan. 

Aikaisempina vuosina puhujina on nähty mm. Risto Siilasmaa, Frank Martela sekä Alexander Stubb. Tänä vuonna tulilla ajatuksiaan jakavat ainakin kulutus – ja teknologiatutkija Mika Panzar, Sus+Com Agencyn toimitusjohtaja Mari Haavisto, sekä työelämän kehittämiseen erikoistunut psykologi Ilona Rauhala. Puhujatiedot täydentyvät kevään aikana, mutta aikaisempien kattausten perusteella on syytä odottaa laatua ja ajatuksia ravistelevia avauksia tälläkin kertaa!  Tutustu puhujiin 

Erinomaisten puheenvuorojen kuuntelemisen lisäksi Tulilla pääsee työstämään taitojaan työpajoissa ja vertaisverstaissa. Työpajojen otsikoita ei ole vielä tämän blogitekstin kirjoitushetkellä julkistettu, mutta ainakin yksi asia on varmaa: metsän siimeksessä välttyy kalvosulkeisilta, ja raikas ulkoilma pitää osallistujat virkeinä! Sisäpiirin vinkkinä osaan kuitenkin kertoa jo nyt, että ainakin Nina Orvolan (Kotivara Oy) työpajassa puhutaan perheyrityksistä, niiden uudistumisesta, sekä perheyrityksen seuraavan sukupolven roolista osana muutosta. 

Kuten kaikissa seminaareissa, on tässäkin tapahtumassa verkostoituminen tärkeää. Kynnys avata keskustelu vieruskaverin kanssa on matalalla, kun puvut sekä kravatit jätetään kotiin, ja kaikki osallistujat ovat samalla viivalla. Tai mikset lähtisi reissuun tiimin voimin virkistysviikonloppua viettämään? Ainakin aikaisemmilla Tulilla on päässyt kokeilemaan esimerkiksi melomista ja suunnistusta, ja saunan lauteille mahtuu isompikin porukka. Aktiivisen päivän jälkeen on mukava kömpiä omaan telttaan nukkumaan, ja uni tulee takuuvarmasti. 

Joka vuosi Johtajatulilla käy myös Perheyritysten liiton jäseniä, ja tänä vuonna päätimmekin järjestää perheyrittäjien oman tapaamisen viikonlopun aikana. Luvassa on ainakin PL-porukan yhteinen nuotiohetki makkaroiden ja vaahtokarkkien kera! Lähtijöiden kanssa voidaan myös järjestää ennakkotapaaminen, jossa tutustut muihin PL:n retkeilijöihin etukäteen, sekä saat tarvittaessa pakkausvinkkejä. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta partiosta! Jos siis olet osallistumassa tapahtumaan, laita viestiä ia.poikulainen@perheyritys.fi, niin saat lisää infoa. 

Tulilla tavataan!

Johtajatulet järjestetään Evon retkeilyalueella 25.-27.8.2023. Ilmoittautuminen tapahtuu viimeistään 4.5. osoitteessa https://johtajatulet.fi/ilmoittautuminen/. 

Kuva: Suomen Partiolaiset / Atte Kesti

Asiasanat