Painopisteet

Sukupolvenvaihdos

Perinteikkäät perheyritykset ovat olemassa siksi, että ne ovat onnistuneet keksimään itsensä uudelleen jokaisen sukupolvenvaihdoksen myötä.

Perheyrityksen tavoitteena on jatkuvuus eli yritystoiminnan siirtyminen sukupolvelta toiselle. Omistajavaihdosbarometrin (2018) mukaan yli 40 % yli 20 henkilöä työllistävistä yrityksistä suunnittelee sukupolvenvaihdosta. Sukupolvenvaihdos on perheyritykselle sekä haaste että mahdollisuus.

Sukupolvenvaihdos voi tapahtua samanaikaisesti tai eri aikaan omistuksessa ja johdossa. Sukupolvenvaihdos on prosessi, joka vaatii aikaa ja jolle pitää antaa aikaa. Sukupolvenvaihdos vaikuttaa luopujan ja jatkajan lisäksi myös muihin sidosryhmiin: perheeseen, henkilöstöön, asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin.

Viestintä ja avoin keskustelu sukupolvenvaihdoksen eri vaiheissa on ensiarvoisen tärkeää. Sukupolvenvaihdos on erilainen perheyrityksen eri vaiheissa. Jokaisen perheyrityksen jokainen sukupolvenvaihdos on ainutlaatuinen. Sukupolvenvaihdos on onnistunut, kun sekä perhe että yritys voivat sen jälkeen hyvin.

Lue lisää

Tarina
Julkaistu 02.01.2019

Ecorum: Rohkeat edelläkävijät

Tarina
Julkaistu 20.12.2018

Asoma - suunnistavan tähden ohjaamana

Tilaa uutiskirjeemme tästä