Uutishuone / Ajankohtaista

Vastaa jatkajakyselyyn!

Kirjoittanut Krista Elo-Pärssinen KTT, johtava asiantuntija, Perheyritysten liitto

Julkaistu 18.06.2019

Suomen 85 000 työnantajayrityksestä arviolta 15 000 on omistajanvaihdostilanteessa. Näissä on yhteensä noin 80 000 työpaikkaa. Kerro meille perheyrityksen jatkajana ajatuksistasi ja tavoitteistasi yritystoiminnan jatkamisesta!

Jatkajakyselyllä kartoitetaan yritystoiminnan jatkajien motiiveja ja tavoitteita menestykselliseen yritystoimintaan.Vastaa Jatkajaprofilointi -kyselyyn tästä linkistä.

Kyselyn tavoitteena on saada selkeä kuva suomalaisten yritystoiminnan jatkajien tilanteesta. Tällöin on mahdollista paremmin suunnata jatkajien tukeen, opastukseen ja neuvontaan kohdistettuja palveluita ja hankkeita. Vastausten perusteella on myös mahdollista tunnistaa erilaisia jatkajaprofiileja. Yksittäisten henkilöiden tiedot eivät tule esiin tutkimuksessa.

Tutkimuksen toteuttaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) yrittäjyyden tutkimusryhmä. 

Tutkimustulokset julkaistaan 6.11.2019 pidettävässä Omistajanvaihdos 2019 -konferenssissa Helsingin Wanhassa Satamassa.

Tutkimuksen on tilannut Omistajanvaihdosfoorumi, jossa ovat mukana Suomen Yrittäjät, työ- ja elinkeinoministeriö, Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Perheyritysten liitto, Suomen Uusyrityskeskukset, Business Finland, Finnvera, Nordea, Danske Bank, Deloitte ja Suomen Yrityskaupat. Foorumin asiantuntijajäseniä ovat lisäksi Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) ja SEKES.

 

Asiasanat
Sukupolvenvaihdos